15.11 16:00ч
ѕловдив
режисьори  
 Chris Cornwell, Gary Freedman
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2014      времетраене    8мин
жанр    ‘антастика “рилър       технологи€    FX ефекти      тема     осмос “ехнологии
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 4 ћай 2014
Ќ апоследък времето все по-често става обект на художествени интерпретации, опитващи се да ни представ€т еквивалент на реалността ни, в който определен детайл от установените закономерности на „време-пространството“, се измен€. ѕредишни€ филм на Bombay Sapphire, Room 8 представ€ше една безкрайна поредица от мащаби, съществуващи едновременно. —лед като изгледах Exit Log, се замислих дали знанието за това не се крие много дълбоко в заешката дупка? ¬ъзможно ли е човечеството наистина да изобрети придвижването във времето? » ако да, какви са скритите ефекти от тази игра със законите на реалността? »гра ли е, или грешка, ко€то неминуемо един недорасъл колективен интелект прави в даден момент – да си помисли, че е Ѕог на матери€та и нематери€та?  аква е обективната логика всъщност един космически кораб, намиращ се в дълбоки€  осмос да влиза в безкрайни€ цикъл на въртележката на времето? » защо никой не е разбрал съдбата на предишните кораби? ÷инично погледнато, тр€бва да сме били глупави да не сме осъзнали този epic fail на великото иначе изобретение Time Drive. iTime?
 
«абел€захте ли колко философски въпроси може да провокира един филм? ‘илмът дори да не ги постав€, ние винаги можем да интерпретираме и да правим паралели с други неща, които иначе биха ни убегнали от ежедневието. »де€та на Exit Log е оригинална, качествено реализирана и манипулира добре сложната концепци€ за естеството на времето, в което при определени услови€ можеш да „зациклиш“ в безкрайността. ≈дин интересен паралел мога да направ€ от математиката. ѕовечето числа се умножават и дел€т и остават цели. Ќо има н€кои делени€, които вод€т до числа, зацикл€щи в безкрайност – 10/3 = 3,33(3). ѕогледната абстрактно, тази иде€ може да се интерпретира по много различни начини, един от които е и Exit Log.
#chris #cornwell #gary #freedman #bombay #sapphire #uk #великобритани€ #exit #log #space #station #космонавти #sci #fi #сай #фай #фантастика #космос #вселена #кораб #astronauts #астронавти #2014 #лог #съобщение #бъдеще #пътуване #във #времето #time #travel #cycle #цикъл

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018