режисьори  
 Chris Cornwell, Gary Freedman
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2014      времетраене    8мин
жанр    Фантастика Трилър       технология    FX ефекти      тема    Космос Технологии
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 4 Май 2014
Н апоследък времето все по-често става обект на художествени интерпретации, опитващи се да ни представят еквивалент на реалността ни, в който определен детайл от установените закономерности на „време-пространството“, се изменя. Предишния филм на Bombay Sapphire, Room 8 представяше една безкрайна поредица от мащаби, съществуващи едновременно. След като изгледах Exit Log, се замислих дали знанието за това не се крие много дълбоко в заешката дупка? Възможно ли е човечеството наистина да изобрети придвижването във времето? И ако да, какви са скритите ефекти от тази игра със законите на реалността? Игра ли е, или грешка, която неминуемо един недорасъл колективен интелект прави в даден момент – да си помисли, че е Бог на материята и нематерията? Каква е обективната логика всъщност един космически кораб, намиращ се в дълбокия Космос да влиза в безкрайния цикъл на въртележката на времето? И защо никой не е разбрал съдбата на предишните кораби? Цинично погледнато, трябва да сме били глупави да не сме осъзнали този epic fail на великото иначе изобретение Time Drive. iTime?
 
Забелязахте ли колко философски въпроси може да провокира един филм? Филмът дори да не ги поставя, ние винаги можем да интерпретираме и да правим паралели с други неща, които иначе биха ни убегнали от ежедневието. Идеята на Exit Log е оригинална, качествено реализирана и манипулира добре сложната концепция за естеството на времето, в което при определени условия можеш да „зациклиш“ в безкрайността. Един интересен паралел мога да направя от математиката. Повечето числа се умножават и делят и остават цели. Но има някои деления, които водят до числа, зациклящи в безкрайност – 10/3 = 3,33(3). Погледната абстрактно, тази идея може да се интерпретира по много различни начини, един от които е и Exit Log.
#chris #cornwell #gary #freedman #bombay #sapphire #uk #великобритания #exit #log #space #station #космонавти #sci #fi #сай #фай #фантастика #космос #вселена #кораб #astronauts #астронавти #2014 #лог #съобщение #бъдеще #пътуване #във #времето #time #travel #cycle #цикъл

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018