18.7 21:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
&  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 ALBERT HOOFT
 PACO VINK
 ANIKEY STUDIOS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ’оланди€       година    2014      времетраене    9мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    јнимаци€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ясен “аха
публикувано на 9 ћарт 2014
ѕ ървото впечатление, което остав€ у човек Fallin’Floyd, е, че адски много прилича на кратките анимации на Tex Avery на Metro Goldwyn Mayer от 30-те и 40-те в јмерика – джаз музиката, наболите бради, депреси€та, хумора, че дори и движени€та на героите. ќсвен това, проблемът, който тук се третира е присъщ на всеки и се наблюдава от години и, както виждаме, е доста актуален и в днешно време.

≈стествено тук има къде-къде по-модерни технологии използвани за създаването на този проект. ƒело е на Albert Hooft и Paco Vink от AniKey Studios, ’оланди€, които имат зад гърба си още един късометражен филм, но и работ€т върху реклами, приложени€ за телефони и куп други неща свързани с 2D анимаци€. “€ в тази истори€ е ключова, тъй като споменах, че прилича на н€кои отпреди десетилети€, но редом с не€ върви и елегантна 3D, ко€то седи съвсем естествено и чисто графично прави всичко да изглежда по-живо.

¬ажен фактор е и музиката тук, ко€то, заедно с анимаци€та, задават тона – в началото е мажорен, но след обрата в живота на главни€ герой (Floyd) ѕочти до кра€ е минорен. »зборът да бъде джаз е много на м€сто, защото ако блусът е главно за мъжа, който тъгува по жената, то джазът представ€ депреси€та от общ характер. ¬ случа€ не се акцентира върху загубата на Floyd, защото, докато той пада с бързи темпове надолу, среща и други отча€ни хора с различни проблеми. ќбщото за т€х е, че всички имат н€какъв порок, който е или алкохол или наркотици, или секс, или каквото лесно помага да забравиш за проблема си на момента, а и другото е, че депреси€та, ко€то ги дърпа надолу е представена по-много прост и общ начин. “€ е едно малко черно човече, което с времето набира мощ и става гол€мо чудовище, което накра€ ще те довърши. „“о“, например, кара Floyd да остави тромпета, с който прави хубава музика, изкарва си прехраната и най-важното, че достав€ удоволствие на него и на хората около него.

¬инаги съм харесвал анимациите, защото те могат да игра€т с въображението на хората. ¬ерно, че днес с повечко CGI и в игралното кино може да се прави едва ли не всичко, но анимаци€та е използвала тези похвати още от ћики ћаус на корабчето, през “ом и ƒжери и Looney Tunes. —илата е в метафората, ко€то и тук се ползва през ц€лото време и определено остав€ следа.

Ѕез повече „спойлери“, накра€ има щастлив край. Ќ€ма да го издавам, но ще кажа, че той пък защитава тезата у една от последните песни на Beatles (впрочем, последната им) – “And in the end, the love you take is equal to the love you make”. ѕри€тно гледане!
#animation #анимаци€ #fallin #floyd #falling #floyd #холанди€ #netherlands #holland #paco #vink #2014 # #jazz #vimeo #депреси€ #depression #джазз #ANIKEY #STUDIOS #albert #hooft #dramedy #драмеди€ #любов #истори€ #love #story #depression #alcohol #алкохол #депреси€ #тъга #sad

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018