14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 MAJA DJOKIC
 ROGER AMIGO
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2011      времетраене    9мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема    »ронични обрати „овечност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 7 ƒекември 2013
ѕ оредното  доказателство, че испанците имат много силна филмова школа. ƒа, въпреки, че режисьорът се казва Maja Djokic (чиста испанка (:), 360° всъщност е Ѕарселонска продукци€.
 
“ози филм е като онези жени, които не нос€т почти никакъв грим, но въпреки това са красиви, естествени, интересни и всъщност не можеш да откъснеш очи от т€х. Ѕез да претендира за каквато и да била зрелищност в сцените, без €рки и контрастни цветове или драматична игра със светлината, филмът се отличава с изключително красива и добре планирана кинематографи€. —амата иде€ за следене ту на едини€, ту на други€ персонаж предпостав€ за интересно позиционирана камера (играта с отражени€та в огледалните повърхности, моментите на "неподозирана" близост между персонажите, например когато мъжът краде портмонето и т.н.). 
 
»стинската сила на филма обаче е в истори€та - интригуваща в развитието си и очарователна в развръзката. ¬сички знаем, че по традици€ мъжът "преследва" жената, но 360° се заиграва с иде€та, че именно жената е тази, ко€то тр€бва да накара мъжа да тича след не€, а това да се запази искрата в една връзка изисква целенасочено старание и от двете страни.
 
“ова, което аз лично особено харесвам във филма, е фактът, че актьорите не са супер модели на по 25г. ƒвамата са напълно средно-статистически, носещи нормалните човешки белези на работещи (и ставащи рано) хора и това ме кара да ги чувствам по-истински, по-близки до мен, а истори€та и старанието им - по-вдъхнов€ващи. —ъщи€ ефект има и елементът на голота - не еротичност, а естественост и реализъм.
 
‘илмът е обиколил фестивали из ц€ла »спани€ и н€колко из ≈вропа и е носител на малък брой награди, но като ц€ло не се радва на успех сред критиците, който според мен заслужава. ƒействително на фона на по-дълбоки и обезпоко€ващи истории, които обикновено печел€т наградите, простичкото послание на 360° н€как си остава на заден план. ¬ъпреки това, филмът притежава неоспорим чар и си заслужава да бъде гледан и споделен с при€тели, или още по-полезно - с любими€ човек. ;)
#360 #maja #djokic #short #film #cortometraje #man #woman #chase #wallet #love #stealing #късометражен #филм #късометражно #кино #любов #връзка #портмоне #открадва #кражба #мъж #жена #следи #преследване #serbia #сърби€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018