04.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
 DAVID LEWANDOWSKI
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    3мин
жанр    Драма       технология    Музика      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Мила Даскалова
публикувано на 17 Юни 2014
Л уна. Бейзболни медали и трофеи. Джойстик на преден план, бял екран за фон. Кутийки с хапчета, кръстени на дните на седмицата, ако се загледаш в буквичките на капачетата. И балони и картички, купени и подарени, за да донесат надежда, превърнали се в малки добронамерени жестове за декорация. Фрагменти от звуци. 

Не описвам това, което всички виждат в този клип, без цел и смисъл. Подчертавам смисъла, защото всеки от тези кадри ни разкрива малка част от една история. Славно минало, тревожно настояще, а бъдещето - все още неизвестно, както и субектът на историята. Появява се и той, осакатен, пие хапчето за днес. Всичко е фрагменти, също като музиката, но всеки образ, всеки звук ни се поднася със своята тежест и красота. 

После настъпва безтегловността, в която всичко полита и се слива с останалото. Фрагментите си пасват перфектно, виждаме новопоникнала ръка, чуваме мелодия; минало, настояще и бъдеще се губят едно в друго и болката и травмата сякаш изчезват за миг. Звуците и картините стават все по-последователни, все по-плавно преливащи се от секунда в секунда, докато накрая се превръщат в чисти музика и цветове... След което ни връщат в реалността, няколко тона по-мрачна отколкото преди да започнем да гледаме. Все още не мога да преценя дали усмивката на лицето на Elijah Wood отбелязва триумфа на красотата на илюзиите над реалността или е белег на чиста лудост. Всъщност разлика между двете май няма.
#flying #lotus #tiny #tortures #usa #music #video #david #lewandowski #elijah #wood #arm #baseball #pill #pills #fantasy #reality #dark #drama #щатите #америка #американски #клип #музикален #музика #klip #muzikalen #america #илайджа #ууд #elijah #wood

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018