22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
 CHARLOTTE BOISSON
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2009      времетраене    8мин
жанр    ƒрама       технологи€    3D анимаци€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 27 —ептември 2013
¬ ъпросът, за който загатнах е дали бебетата не се раждат с всички или н€кои знани€ от минали€ живот. Ќе могат да ни ги сподел€т, а докато се научат да комуникират с нас вече са забравили всичко. „естно казано - едва ли. Ќо това не ни пречи да сме създали филми по темата. ƒали ще са забавни като "Ѕебета √ении" или дълбоко философски като "Mr. Nobody", н€ма значение. ¬ъпросът си е въпрос и е вдъхновил късометражни€т филм "Get out".

ƒруга тема във филма е лудостта. “€ е въпрос на гледна точка. Ќормалност? “акова пон€тие, въпреки всеобщото мнение, не съществува. ¬ъв вс€ка ситуаци€, в ко€то двама души комуникират можете да изкарате едини€ луд. ¬ъзраст, класа, богатство - н€мат значение - всички са откачени. Ќе е просто заради играта на думи или защото е модерно да се мислиш за луд. Ќапротив, дори е полезно да се мислиш за луд, така н€ма да полудееш.

¬секи е предразположен към лека форма на шизофрени€. “ова се дължи на прости€ факт, че живеем в два св€та. “ози навън и този в главите ни. ясната граница между т€х е само привидна. ќще повече, когато знаем, че сетивата ни посто€нно ни лъжат. ј без т€х (при пълна липса на външни стимули), мозъкът започва да си халюцинира. ќт н€мане какво да прави. “ова е показано в The Ganzfeld Procedure. ”ау. “ова изведнъж об€сн€ва защо √ари не иска да си отива. ¬ утробата на майката н€ма никакви стимули. ќсвен може би пулсът й.

«начи е възможно бебетата да халюцинират какво ли не преди да се род€т. » както показва анимаци€та, именно затова плачат след раждане - въпрос, на който науката не е дала краен отговор. ‘антазии, фантазии и изведнъж целите ти дробове се пълн€т с ужас€ващ газ, който с€каш изгар€ ц€лото ти т€ло отвътре. ≈ как да не ревнем. ≈динствено не схванах кои са ти€ огромни типове, които сед€т около вратата. Ќе може да не са метафора за нещо в тази гениална късометражка. ћоже би вие ще ми кажете?
#get #out #излез #доктор #doctor #луд #crazy #врата #door #парано€ #paranoid #paranoia #fear #страх #бебе #baby #drama #драма #3д #анимаци€ #3d #animation #2009 #esma #есма #france #франци€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018