04.8 21:00ч
Трявна
РЕЖИСЬОР  
 CHARLOTTE BOISSON
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2009      времетраене    8мин
жанр    Драма       технология    3D анимация      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 27 Септември 2013
В ъпросът, за който загатнах е дали бебетата не се раждат с всички или някои знания от миналия живот. Не могат да ни ги споделят, а докато се научат да комуникират с нас вече са забравили всичко. Честно казано - едва ли. Но това не ни пречи да сме създали филми по темата. Дали ще са забавни като "Бебета Гении" или дълбоко философски като "Mr. Nobody", няма значение. Въпросът си е въпрос и е вдъхновил късометражният филм "Get out".

Друга тема във филма е лудостта. Тя е въпрос на гледна точка. Нормалност? Такова понятие, въпреки всеобщото мнение, не съществува. Във всяка ситуация, в която двама души комуникират можете да изкарате единия луд. Възраст, класа, богатство - нямат значение - всички са откачени. Не е просто заради играта на думи или защото е модерно да се мислиш за луд. Напротив, дори е полезно да се мислиш за луд, така няма да полудееш.

Всеки е предразположен към лека форма на шизофрения. Това се дължи на простия факт, че живеем в два свята. Този навън и този в главите ни. Ясната граница между тях е само привидна. Още повече, когато знаем, че сетивата ни постоянно ни лъжат. А без тях (при пълна липса на външни стимули), мозъкът започва да си халюцинира. От нямане какво да прави. Това е показано в The Ganzfeld Procedure. Уау. Това изведнъж обяснява защо Гари не иска да си отива. В утробата на майката няма никакви стимули. Освен може би пулсът й.

Значи е възможно бебетата да халюцинират какво ли не преди да се родят. И както показва анимацията, именно затова плачат след раждане - въпрос, на който науката не е дала краен отговор. Фантазии, фантазии и изведнъж целите ти дробове се пълнят с ужасяващ газ, който сякаш изгаря цялото ти тяло отвътре. Е как да не ревнем. Единствено не схванах кои са тия огромни типове, които седят около вратата. Не може да не са метафора за нещо в тази гениална късометражка. Може би вие ще ми кажете?
#get #out #излез #доктор #doctor #луд #crazy #врата #door #параноя #paranoid #paranoia #fear #страх #бебе #baby #drama #драма #3д #анимация #3d #animation #2009 #esma #есма #france #франция

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018