22.11 19:00ч
—офи€
director  
 David Brundige
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2017      времетраене    6мин
жанр    ƒрамеди€ —итуаци€       технологи€    »грално кино      тема    Ќеловки моменти “олерантност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ‘евруари 2019
¬ заимоотношени€та между партньори във връзка носи едно безкрайно богатство, от което се черп€т истории за филми. “ова го доказва поредни€ оригинално написан сценарий, базиран на двуполюсен конфликт. “ой тръгва от нещо просто, но прераства в нещо много сложно. » завършва пак просто.  ой да предположи, че едно подстригване може да се €ви толкова успешна провокаци€, че да се стигне до препрочитане на връзката, на корените й, на причината да се обича отсрещни€ човек?!
 
 онфликтните ситуации в двойките са не само богати на идеи, но и все по-търсени.  ато че ли има глад за отговори, но интересно какви са въпросите? Haircut разкрива нещо, което н€кой намират за обезпоко€ващо, други за еволюци€, трети за несъвместимост. ќбезпокоително ли е, че толкова лесно днес може да скъсаме партньора си? ≈волюционно развитие ли е, че егото става все по-гол€мо за сметка на човека, на емпати€та, на сетивата му за други€ човек? Ќесъвместими ли са двама партньори ако той не приема желанието й да се промени?
 
ќт друга страна, Haircut завършва с много силен обрат: всичко се оказва един гол€м тест. ”ау...  ой да препдоложи това?! »маше ли смисъл този тест? Ќаучи ли нещо т€? ƒоволна ли е от това, което т€ научи? ј вие, зрителите, чувствате ли едновременно задоволство и недоволство? ќбъркани ли сте? «ащото аз съм... «ащото € разбирам. Ќо разбирам и него. “ой наговори големи глупости. Ќо и това, че н€кой е несръчен в думите си, не означава, че не обича...
 
 ато се замисл€, малката неколкосекундна сцена накра€ всъщност е пикът на истори€та. “езата й бе много убедителна, т€ ме спечели, усп€ да събуди в мен съди€та, отсъдих: той е виновен. ј то излезе, че късата й коса е един тест. јко това в първи€ миг ме ошашашви, заради майсторски поднесни€ обрат, то по-късно осъзнах, че ц€лата й теза се крепи на фалшива основа. —итуаци€та, в ко€то възприемах не€ като жертва на неговите предразсъдъци, дефакто е един театър, една провокаци€.
 
¬ тази вече по-различна светлина, проблемите на неговата реакци€ не са по-малко видими, но »дваме до по-големи€ въпрос: редно ли е така да си тестваме близките? ≈дин тест може ли да е идентичен с действителна ситуаци€? ≈то същи€т въпрос зададен малко по-иначе:
 
–езултатите от една една фалшиво създадена ситуаци€ могат ли да бъдат приравн€вани като резултати от действителна ситуаци€ и да се оцен€ват със същи€ аршин?  олко са истински едни отношени€, в които се „тестваме“?

 
¬ тази любовна истори€ по изключително успешен начин се комплицират пон€ти€ като вина и отговорност без сюжета да натежава. Haircut е филм за всички млади двойки, а това си е постижение и тр€бва да се признае на режисьора DAVID BRUNDIGE, който напипва точните струни за този сюжет, н€къде в пространството между комеди€та и драмата.
#hair #style #design #choice #appereance #acceptance #tolerance #couple #love #hard #times #sense #reason #behaviour #penis #comparison #ego #trip #problem #break #up #скъсване #взаимоотношени€ # #отношени€ #relations #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018