06.8 20:30ч
София
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ  
ПРОДУЦЕНТ  
 KARL HOLT
 Darkline Entertainment
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2012      времетраене    5мин
жанр    Страшни       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ясен Таха
публикувано на 25 Април 2014
А ко трябва да бъда честен, ужасите са ми по-долу в жанровата класация и за пълнометражно и за късо кино, но ще споеделя тук добрите впечатления, които младият Karl Holt ми направи, а и съм сигурен, че както не ми харесват, има хора, които издигат в култ horror-ите.

Първо, създателят на филма се е насочил в тази тематика и трябва да призная, че му се отдава. Гледах и друг негов къс филм, Negative image, който беше малко по-професионално направен и е обикалял фестивали, като  New York City Horror Film Festival 2012 ShortsHalfway впечатлява с това, че си личи, че бюджетът е колкото на 0.05 секунди от, да речем, Avatar, но с простите хватки се създават така желаните, за този тип филми, ефекти – мигащи луменисцентни лампи, звуковите ефекти , пуснатите с нощно виждане кадри по телевизора, рязко сменящите се кадри и тн. CGI анимацията също я има и тя е на ниво, въпреки, че едва ли се ползват най-модерните програми в конкретния случай.

Както казах, не харесвам този жанр, но стоя зад тезата, че при късометражните, ефектът може да е много по-голям от пълнометражните, защото тук имаш само един миг, в който да шашнеш публиката. При тъпите американски филми на ужасите, между такива моменти пълнят с клиширани, колежански проблематики, които на всички са ни дотегнали много и са спрели да ни бъдат интересни, откакто прескочихме шестнадетата си годишнина.

Сюжетът, от своя страна, ми напомня на нещо много странно – приказка на братя Грим, която си спомням, че съм гледал, като малък в неделя сутринта като детско и тя също ме плашеше. Мисля, че се казваше Духът в бутилката и, незнайно защо, там нямаше хепиенд, за разлика от повечето приказки. Тук сами ще видите какъв е краят, защото, когато мъж се намира в мазе, където го снимат камери и осветлението е слабо, могат да се случат безброй много неща.

Да се гледа, особено от фенове на ужасите, а другите, могат да пращат на приятели и да стряскат!
#halfway #horror #britain #karl #holt #basement #bag #paranormal #monster #blood #карл #холт #ужаси #хорър #великобритания #чувал #мазе #паранормално #чудовище

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018