27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ– » —÷≈Ќј–»—“  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 KARL HOLT
 Darkline Entertainment
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2012      времетраене    5мин
жанр    —трашни       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ясен “аха
публикувано на 25 јприл 2014
ј ко тр€бва да бъда честен, ужасите са ми по-долу в жанровата класаци€ и за пълнометражно и за късо кино, но ще споедел€ тук добрите впечатлени€, които млади€т Karl Holt ми направи, а и съм сигурен, че както не ми харесват, има хора, които издигат в култ horror-ите.

ѕърво, създател€т на филма се е насочил в тази тематика и тр€бва да призна€, че му се отдава. √ледах и друг негов къс филм, Negative image, който беше малко по-професионално направен и е обикал€л фестивали, като  New York City Horror Film Festival 2012 ShortsHalfway впечатл€ва с това, че си личи, че бюджетът е колкото на 0.05 секунди от, да речем, Avatar, но с простите хватки се създават така желаните, за този тип филми, ефекти – мигащи луменисцентни лампи, звуковите ефекти , пуснатите с нощно виждане кадри по телевизора, р€зко смен€щите се кадри и тн. CGI анимаци€та също € има и т€ е на ниво, въпреки, че едва ли се ползват най-модерните програми в конкретни€ случай.

 акто казах, не харесвам този жанр, но сто€ зад тезата, че при късометражните, ефектът може да е много по-гол€м от пълнометражните, защото тук имаш само един миг, в който да шашнеш публиката. ѕри тъпите американски филми на ужасите, между такива моменти пълн€т с клиширани, колежански проблематики, които на всички са ни дотегнали много и са спрели да ни бъдат интересни, откакто прескочихме шестнадетата си годишнина.

—южетът, от сво€ страна, ми напомн€ на нещо много странно – приказка на брат€ √рим, ко€то си спомн€м, че съм гледал, като малък в недел€ сутринта като детско и т€ също ме плашеше. ћисл€, че се казваше ƒухът в бутилката и, незнайно защо, там н€маше хепиенд, за разлика от повечето приказки. “ук сами ще видите какъв е кра€т, защото, когато мъж се намира в мазе, където го снимат камери и осветлението е слабо, могат да се случат безброй много неща.

ƒа се гледа, особено от фенове на ужасите, а другите, могат да пращат на при€тели и да стр€скат!
#halfway #horror #britain #karl #holt #basement #bag #paranormal #monster #blood #карл #холт #ужаси #хорър #великобритани€ #чувал #мазе #паранормално #чудовище

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018