22.3 19:00ч
София
режисьори  
продуценти  
сценаристи  

държава    САЩ       година    2018      времетраене    7мин
жанр    Драма       технология    3D анимация      тема    Любов Разруха
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Светлана Тодорова
публикувано на 25 Март 2018
П онякога усещането за предопределеност в живота ни е стряскащо реалистично. Сякаш всичко, което се случва те води към някаква конкретна позиция, която е неизбежно отредена за теб. Колко събития са нужни, за да срещнеш някого в точно определен миг и ситуация? Колко хора са замесени, колко случки, колко действия?
А може би предопределеност няма. Може би всичко това все пак е танц на случайността?

Предопределеност или случайност? Свобода или съдба? Не е ясно дали някога ще имаме недвусмислен отговор на тези въпроси.

Няма никакво съмнение обаче, че събитията в света ни са свързани в някакъв неумолим кръговрат от причини и следствия. Всеки един ураган в живота ни води началото си от някоя случайна пеперуда, размахала криле някъде далеч. Филмът Happy Valentine's Day ни илюстрира това по изключително красив начин.
Кадрите в киното, в които действието тече наопаки, от края към началото, са винаги много примамливи, играят си с въображението и желанията, изкушават те да мислиш невъзможното. Нямаме власт над миналото и светът ни е необратим по същността си, затова и изпитваме такъв силен интерес към тази илюзорна възможност да се върнем назад, поне за да видим детайлите.

Тук още в първите секунди тръгваме назад към причините. Бавното движение ни позволява да видим подробности, да проследим логиката на драматичните събития, да оценим смисъла и последователността им. Демонстрира ни и смущаващата и неприемлива красота на разрухата, поразителната сила на страданието, фаталната необратимост на импулсивните действия. Разбира се, посява и надеждата, че трагедиите могат да съдържат в себе си, да породят или да задействат някакви градивни сили, че светът ни съществува в едно впечатляващо равновесие - не е нито само море от нещастия, нито безкрайна поредица от безметежности. По някакъв абсурден начин това придава смисленост, помага ни да приемем неприемливото...
Никоя от тези идеи не е нова и всички те са се появявали многократно в киното, както и в изкуството изобщо. Тук обаче имаме демонстрация на технически средства и възможности от един малък творчески екип.

Все по-достъпните в наши дни специални ефекти предоставят впечатляващ баланс между възможности и ресурси. Компютрите стават все по-мощни, за сметка на това все по-малка става необходимостта от голям материален и човешки ресурс. Все повече творци имат реалната възможност да постигнат професионални резултати на приемлива цена. Дано това доведе и до идейно богатство и многообразие, защото изкушението да демонстрираш само ефекти е огромно и все по-трудно устоимо.

По отношение на създаването на Happy Valentine's Day, ето какво казва един от авторите на филма: Техниката, която използвахме, за да направим този филм, не е нова за холивудските продукции... но е голяма крачка напред в сравнение с всичко, правено от нас досега... Експертите ни предупреждаваха, че снимки от такъв мащаб никога досега не са били осъществявани с толкова малък екип и бюджет. Най-голямото предизвикателство беше да постигнем много дълги и обхватни снимки в много малко пространство. Месеци на пред-продукция бяха нужни, за да се изчисли къде камерата трябва да започне и завърши работата си, така че да снимаме последователно максимално продължително време и място и преходите да бъдат плавни... Постигнахме това благодарение на напълно виртуалната нюйоркска улица, която изградихме, уплътнихме и анимирахме от нулата. За да интегрираме пълноценно нашите актьори в тази виртуална реалност, изградихме 360-градусов зелен екран, което ни позволи да контролираме прецизно осветлението и допълнителните елементи. Знаехме, че ще бъде огромно техническо предизвикателство, така че подготвихме всяка подробност до милиметър още на етапа на анимацията по време на пред-продукцията."

Интересни подробности за техническата работа по филма могат да се видят във фейсбук страницата на Neymarc Brothers: https://www.facebook.com/NeymarcVisuals/
както и в това кратко филмче за изграждането на виртуалните декори:
https://www.youtube.com/watch?v=S_FiEAcn0k4

В заключение, да си припомним разумния съвет - скъпи мъже, мили жени, младежи и девойки, бъдете разумни, никога не се прибирайте вкъщи без предупреждение!
 
#Love, #Death, #Fate, #любов, #съдба, #смърт, #начало, #инцидент, #изневяра, #свети #валентин, #катастрофа, #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
партньори
In Globo
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


9th LLF
PR notes


Stenata
PR notes


Арт Колеж
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
Културен център G8 София
Петното Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018