РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 TOM WILLEMS
 DUVAL GUILLAUME
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google


Белгия     •     2013     •     4мин
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
жанр
Документален, Трилър
технология
Игрално кино
теми
Технологии, Риск
автор
Юлиян Спасов
публикувано на 27 Октомври 2013
П реди известно време личният ми живот претърпя няколко сериозни трансформации по редица причини и обстоятелства. Едно от нещата, които ми се случиха тогава беше, че един „приятел“ изведнъж се оказа, че ми е прочел всичките съобщения във facebook и ми искаше обяснения за едно конкретно. Тогава се замислих, че аз още от 2007, откакто започнах да се занимавам с интернет съм изключително предпазлив по отношение на пароли и логване от чужди компютри и не допускам да остане „нещо отворено някъде“ или записано, точно за да няма подобни злоупотреби. В последствие обаче какво разбрах... той е платил 100лв на някакъв си от Люлин, който знаел как да влиза в чужди профили без да има парола. Няма да обръщам внимание върху постъпката, защото много може да се говори, но няма смисъл.
 
По-важното е, че за 100лв реално някой може целенасочено да ви влезе в акаунта и да ви изчете личната кореспонденция с мнооооого хора. Ако имате въведени банкови данни, играта загрубява. Как ви звучи това?! Особено гледайки този филм. Трябва да бъде ясно на всеки един човек, че независимо от присъствието на интернет и измамната сигурност, която градим ежедневно чрез най-различни способи,  никога дигиталното устройство няма да може да ви предложи тази сигурност, която ще ви предложи неупотребата му. Ясно е, че днес звучи ужасно да се откажем от тези технологии, но без ясна концепция как точно да се използват, проблемите тепърва ще започват. Аз например във facebook след този случай спрях да водя каквито и да е лични разговори. Дори на гаджето ми съм й казал, че не желая с нея да си говоря във facebook освен ако не е уговорка за нещо. Същото важи и за приятелите ми. Предпочитам да се видим лично. Толкова по-хубаво е... И толкова повече неща могат да се случат, когато сме заедно навън. Ако и вие сте така, браво. Ако не, помислете си сериозно дали утре няма някой маниак да му хрумне да се пробва да ви открадже идентичността. Макар и да ви се струва нереалистично, Febelfin го направи без особени проблеми, а De Groote вероятно е щастлив, че всичко е това е било само добронамерен театър.

BTW, споменах ли, че това е всъщност рекламно видео, поръчано за Febelfin - Белгийската федерация по банковия сектор. Интересна би била съпоставката между техния начин на работа като адекватна институция, защитаваща интересите на гражданите и нашенската например Комисия за защита на потребителите.
#febelfin #belgium #identity #stealing #theft #facebook #tom #de #groote #2013 #documentary #live #action #игрално #кино #документален #трилър #фейсбук #лични #данни #банкови #bank #details #personal #information #информация

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
партньори
радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Go Guide
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Dream Team Events
PR notes


Под Моста
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Jazza Bar Стара Загора
TAM Велико Търново
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
English

проекта се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени © 2012-2018