20.2 19:30ч
Велико Търново
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 TOM WILLEMS
 DUVAL GUILLAUME
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Белгия       година    2013      времетраене    4мин
жанр    Документален Трилър       технология    Игрално кино      тема    Технологии Риск
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 27 Октомври 2013
П реди известно време личният ми живот претърпя няколко сериозни трансформации по редица причини и обстоятелства. Едно от нещата, които ми се случиха тогава беше, че един „приятел“ изведнъж се оказа, че ми е прочел всичките съобщения във facebook и ми искаше обяснения за едно конкретно. Тогава се замислих, че аз още от 2007, откакто започнах да се занимавам с интернет съм изключително предпазлив по отношение на пароли и логване от чужди компютри и не допускам да остане „нещо отворено някъде“ или записано, точно за да няма подобни злоупотреби. В последствие обаче какво разбрах... той е платил 100лв на някакъв си от Люлин, който знаел как да влиза в чужди профили без да има парола. Няма да обръщам внимание върху постъпката, защото много може да се говори, но няма смисъл.
 
По-важното е, че за 100лв реално някой може целенасочено да ви влезе в акаунта и да ви изчете личната кореспонденция с мнооооого хора. Ако имате въведени банкови данни, играта загрубява. Как ви звучи това?! Особено гледайки този филм. Трябва да бъде ясно на всеки един човек, че независимо от присъствието на интернет и измамната сигурност, която градим ежедневно чрез най-различни способи,  никога дигиталното устройство няма да може да ви предложи тази сигурност, която ще ви предложи неупотребата му. Ясно е, че днес звучи ужасно да се откажем от тези технологии, но без ясна концепция как точно да се използват, проблемите тепърва ще започват. Аз например във facebook след този случай спрях да водя каквито и да е лични разговори. Дори на гаджето ми съм й казал, че не желая с нея да си говоря във facebook освен ако не е уговорка за нещо. Същото важи и за приятелите ми. Предпочитам да се видим лично. Толкова по-хубаво е... И толкова повече неща могат да се случат, когато сме заедно навън. Ако и вие сте така, браво. Ако не, помислете си сериозно дали утре няма някой маниак да му хрумне да се пробва да ви открадже идентичността. Макар и да ви се струва нереалистично, Febelfin го направи без особени проблеми, а De Groote вероятно е щастлив, че всичко е това е било само добронамерен театър.

BTW, споменах ли, че това е всъщност рекламно видео, поръчано за Febelfin - Белгийската федерация по банковия сектор. Интересна би била съпоставката между техния начин на работа като адекватна институция, защитаваща интересите на гражданите и нашенската например Комисия за защита на потребителите.
#febelfin #belgium #identity #stealing #theft #facebook #tom #de #groote #2013 #documentary #live #action #игрално #кино #документален #трилър #фейсбук #лични #данни #банкови #bank #details #personal #information #информация

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018