10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ– » —÷≈Ќј–»—“  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 Felix Massie
 Nexus Productions
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
www.felixmassie.co.uk
държава    ¬еликобритани€       година    2013      времетраене    10мин
жанр    —атира       технологи€    јнимаци€      тема    √ол€мата картина Ћюбов
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ќатали€ янева
публикувано на 15 Ќоември 2015
» стори€ за любов, питон и още нещо или как да (не) накараме момиче да се влюби в нас за 10 минути по британски. ѕродуцентът и аниматор Felix Massie казва в интервю, че вплита личен опит в късометражни€ си шедьовър за това как споделил на едно момиче, че го харесва, но то „не го харесвало чак толкова много”. “ака се по€вила и иде€та за филма, който тежи от конотации и споделени истини.
 
—амото заглавие би могло да се тълкува по н€колко начина. Ќай-естествени€т, разбира се, е, че във филма  ристофър доста си полет€ на своето колело, докато се опитваше да прескача най-различни твари – по дължина. ¬същност, ако се вгледате, ще забележите, че именно докато извършва първи€ си скок и е във въздуха, се намесва гласът на разказвача, който съвсем на м€сто оповест€ва очевидното: „In the air is Christopher Gray“. Ќа второ м€сто може да се каже, че  ристофър си летеше в облаците в любовта си към студенокръвната —тейси (сега ми хрумва, че питонът удушвач може да е търсена алюзи€ за самата —тейси, но да не стигаме чак толкова далеч). » последното, което ми идва като асоциаци€, е от английското „in the air” – че нещо е навс€къде, носи се, усеща се.  ристофър √рей е all over the place, така да се каже, и е спойката между наглед отделните истории за неговото увлечение и зми€та, ко€то Ѕари купува на сина си, за да спечели неговата обич. ќще по-сбъркани мозъци от мо€ могат да си намер€т и повече връзки към заглавието, предполагам.
 
¬ъв филма, който според мен е по-скоро меланхоличен, има и н€колко интересни заигравки и от онзи прословут английски хумор, дето н€кои го улав€т, а на други им минава покрай ушите и само им прави в€тър. ћного при€тно метафорично двете дървета при срещата на —тейси и  ристофър б€ха заели формата на сърце. “очно при тази среща беше и последни€т leap of faith (този път само образно казано) на  ристофър, опитващ да признае чувствата си, които никое количество лимонада не може да охлади. ќще по-метафорично (обаче не и при€тно) уж бивши€т при€тел се изтърсва н€къде из дърветата, разраз€ва се бур€ и дървесното сърце се разбива.
 
»стори€та е доста добър опит да се покаже как хората прав€т неща, за които см€тат, че са едва ли не ключ към н€какво въображаемо щастие. ƒа, обаче ¬селената си има собствени механизми и начини да извърти нещата както на не€ ѝ е удобно. Ќепри€тна дама е това ¬селената в общи линии. Ќакра€ не само наши€т протагонист, но и Ѕари го разбира. ¬се пак на финала не витае чувство за безнадеждност, може би защото най-често дванадесетгодишните са обхванати от здравословна доза оптимизъм и се успоко€ват, че ако не са се запасили с при€телка, то поне са прескочили питон – по дължина.
#¬еликобритани€ #UK #2013 #Felix #Massie #любов #love #при€телство #friendship #изпитание #trial #разбито #сърце #broken #heart #Ќатали€ #янева #Nataliya #Yaneva

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018