15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–, —÷≈Ќј–»—“ » ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 Steve Cutts
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2011      времетраене    2мин
жанр    „ерен хумор       технологи€    јнимаци€      тема    √ол€мата картина ўастие
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»вайло ƒончев
публикувано на 3 ќктомври 2015
ѕ одбраната за саундтрак „Game of pricks” на американската инди рок банда „Guided by voices” ни казва, че „никога не можеш да бъдеш силен, можеш да си само свободен”. ћакар да бих оспорил подобно твърдение, то е добра отправна точка към философи€та на Steve Cutts, изразена в кратката му анимаци€ „In the fall”.

—вободата е централната тема в не€. “€, на свой ред, граничи с въпроса за икономическата мотиваци€ при избора на професи€ – нещо, на което като че не се обръща достатъчно внимание. “върде често хората загърбват „страничните” си интереси, за да имат доходоносна работа. ј всеки е най-ефективен когато се занимава с онова, което му е присърце. “огава той ще бъде най-полезен за себе си и обществото. ѕазарът на труда обаче има други цели, твърде често сто€щи встрани или противоречащи на прогреса. «а да съуме€т да игра€т успешно по неговата свирка (а тр€бва да е тъкмо обратното), както и за да отговор€т на нечии външни схващани€ за „престиж”, мнозина жертват интересите си и над€ват корпоративни€ или друг хомот.

–азнообразието в живота приключва малко след навършването на пълнолетие – топката, колелото, играчките, костюмите на супергерои, каската на ƒарт ¬ейдър, катеренето по дървета, гаджетата и спортът намират сво€ палач в лицето на онази част от вестника, озаглавена „–абота”. “е биват заменени от екран, бумащина и скука.

—куката също може да бъде и е предмет на научен интерес (поне от страна на психологи€та). “€ е индикатор за нездравословен живот и престъпление спр€мо собствената личност.  огато умрем ще скучаем ц€ла вечност. јко греша – супер – но н€ма как да знаем със сигурност. «атова, ако още не сте скочили с парашут, €ли броколи или плували с делфин, направете го. јко животът ни може да бъде събран в рамките на н€ма и две минути анимаци€ – веро€тно имаме по-малко за губене, отколкото предполагаме. » още по-малко за разказване.

јко единственото нещо, което промен€те в ежедневието си са цвета и формата на вратовръзката – оглеждайте се за бананови кори и пеперуди. ќт друга страна – какво пък – може тъкмо смъртта да осмисли живота.
#—тив # ътс #Steve #Cutts #¬еликобритани€ #Great #Britain #2011 #черен #хумор #dark #humour #анимаци€ #animation #свобода #freedom #работа #job #Man #Wake #Up #Call #»вайло #ƒончев #Ivaylo #Donchev

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018