10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
director  
producer  
writer  

държава     анада       година    2016      времетраене    5мин
жанр    ≈кспериментален ‘илософски       технологи€    ћултимеди€      тема     осмос —юрреализъм
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 21 јвгуст 2018
Ѕ езкрайността, както вс€ка друга гол€ма иде€ е обект на дебати, мечти и въпроси. ѕриродата на безкрайността е специална и като нико€ друга. “€ е дон€къде недостъпна за съзнани€та ни, които не се справ€т много добре с чувството за безкрайност, макар да го разбират доста добре. ∆ивата матери€ като ц€ло не се справ€, т€ е опозици€ на безкрайността. ∆ивотът е твърдо дефиниран от граници и е базиран на концепци€та за крайност и ограничени ресурси.

ћоже би едно нещо отива по-нататък и точно това ни прави специални - човешката глупост, но това е отделна тема.

Infinitude е специален филм. “ой е като влакче, което ни прекарва през чудесата на ¬селената. ѕрисъствието на древни символи го прави по-консистентен и свързван с чувство, че това не е далечна мистери€ на случайното гадаене, но е мистери€, тръгваща от дълбоката цивилизационна култура.

»нтересно е да се отбележи, че безкрайността е иде€, ко€то, като вс€ка друга, е изобретена. »ма данни, че јнаксимандър е говорил за това, но безкрайност откриваме и в математиката. “€ н€маше да е това, което е, ако беше ограничена. Ќо и математиката не задовол€ва на 100% мистериозната загадка на безкрайността, защото и математиката е просто инструмент на ума, достатъчно убедителен, за да бъде основа на нашите разбирани€.

ћакар и иде€та да е абстрактна, Infinitude последователно и конкретно преминава през различни концепции и известни предположени€. “ой усп€ва да подплъти огромността зад безкрайността и докосва зрител€ до ц€ла палитра от чувства.  расив, богат за въображението, но и плашещо студен и дълбок. ѕровокира любопитството, но и може да ви изправи пред суровото осъзнаване, че всичко, може и да е нищо (математиката поне казва така) и може би н€ма ”ниверсален —мисъл. —лед Infinitude може да видите света малко по-различно и това е гол€м скок за къс филм от н€колко минути.
 
#INFINITUDE #- #Mixed #Media, #5.5 #mins. # Infinitude #is #a #meditation #on #the #cosmic #evolution #of #matter #and #energy #over #time. Experimental #filmmaking #techniques #such #as #time-lapse, #high-speed, #and #stop-motion #photography #were #used #to #photograph #handmade #props, #fluid #dynamics, #and #angular #momentum. #Infinitude #is #a #handmade #representation #of #the #exponential #growth #of #complexity #in #the #cosmos.

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018