21.6 19:30ч
София
director  
producer  
writer  

държава    Канада       година    2016      времетраене    5мин
жанр    Експериментален Философски       технология    Мултимедия      тема    Космос Сюрреализъм
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 21 Август 2018
Б езкрайността, както всяка друга голяма идея е обект на дебати, мечти и въпроси. Природата на безкрайността е специална и като никоя друга. Тя е донякъде недостъпна за съзнанията ни, които не се справят много добре с чувството за безкрайност, макар да го разбират доста добре. Живата материя като цяло не се справя, тя е опозиция на безкрайността. Животът е твърдо дефиниран от граници и е базиран на концепцията за крайност и ограничени ресурси.

Може би едно нещо отива по-нататък и точно това ни прави специални - човешката глупост, но това е отделна тема.

Infinitude е специален филм. Той е като влакче, което ни прекарва през чудесата на Вселената. Присъствието на древни символи го прави по-консистентен и свързван с чувство, че това не е далечна мистерия на случайното гадаене, но е мистерия, тръгваща от дълбоката цивилизационна култура.

Интересно е да се отбележи, че безкрайността е идея, която, като всяка друга, е изобретена. Има данни, че Анаксимандър е говорил за това, но безкрайност откриваме и в математиката. Тя нямаше да е това, което е, ако беше ограничена. Но и математиката не задоволява на 100% мистериозната загадка на безкрайността, защото и математиката е просто инструмент на ума, достатъчно убедителен, за да бъде основа на нашите разбирания.

Макар и идеята да е абстрактна, Infinitude последователно и конкретно преминава през различни концепции и известни предположения. Той успява да подплъти огромността зад безкрайността и докосва зрителя до цяла палитра от чувства. Красив, богат за въображението, но и плашещо студен и дълбок. Провокира любопитството, но и може да ви изправи пред суровото осъзнаване, че всичко, може и да е нищо (математиката поне казва така) и може би няма Универсален Смисъл. След Infinitude може да видите света малко по-различно и това е голям скок за къс филм от няколко минути.
 
#INFINITUDE #- #Mixed #Media, #5.5 #mins. # Infinitude #is #a #meditation #on #the #cosmic #evolution #of #matter #and #energy #over #time. Experimental #filmmaking #techniques #such #as #time-lapse, #high-speed, #and #stop-motion #photography #were #used #to #photograph #handmade #props, #fluid #dynamics, #and #angular #momentum. #Infinitude #is #a #handmade #representation #of #the #exponential #growth #of #complexity #in #the #cosmos.

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018