15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 MATT CERWEN
 KIERAN CATO
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    јвстрали€       година    2013      времетраене    7мин
жанр    ‘илософски ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    “ъга Ѕунт
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 10 ƒекември 2013
ледва едно субективно ревю, защото откакто вид€х жълти€ балон, това се превърна в един от любимите ми филми. „естно казано актьорската игра можеше и да е по-добра, но и така усп€ва да предаде ефекта. «а музиката също можете да се оплачете. —ъс сигурност н€кой н€къде е можел да направи по-подход€ща. Ќо бихте ли критикували нещо толкова гениално? Matt Cerven показва как човешки€т дух не може да бъде унищожен. «атворена доживот, изолирана от всичко и всеки, натъпкана с лекарства до пълна загуба на разсъдък.  ѕонеже всичко е б€ло не можете да осъзнаете колко подтискащо, депресиращо... не - смачкващо, е това. ќтделете пет секунди да си се представите в такава ситуаци€. —амо пет, защото може да ви дойде в повече. “ова е реалността на момичето, в чийто св€т попадаме. Ќа не€ не й е останало нищо. 

Ќо какво прави т€? «€па безмозъчно голата стена по ц€л ден? —ъвсем не. “€ мечтае. ƒори тези свръхдози наркотици не могат да отнемат мечтата й да бъде свободна (символиката на балона). ѕсихологически в не€ са останали само най-основните неща. ƒори те тр€бва да се натрупват в продължение на 24 часа, за да могат да съберат достатъчно сила, че да се про€в€т. √н€в, тъга и щастие. “рите неща, които ни определ€т като хора. «абел€захте ли, че първите две са в баланс, докато жълтото е малко тук и там. —амата картина, ко€то мацката рисува в главата си е произведение на изкуството. 

»маше един момент, буквално момент - секунда или по-малко, върху който още мисл€. —лужител€т, който й слага лекарствата - санитар ли е, медицинска сестра ли е - не знам.  огато излизаше от кили€та й (защото лудницата е както физически, така и психически затвор), той € погледна със съжаление. ѕоглеждайки към вратата обаче изражението му се промени коренно - с€каш се засрами, че е бил съпричастен. “ук ще отвор€ огромна тема за дискуси€ като кажа, че обществото ни изглежда като този тип. ѕросто си вършим работата, бавно и сигурно избутвайки човечеството към ръба. ÷итатът на филма е "»ма тънка лини€ между гениалност и лудост". –азсъждавайте върху това.
#inside #mad #insane #emotion #anger #dream #madhouse #лудница #луда #емоции #цветове #color #colour #цв€т #гн€в #€рост #тъга #мечта #лекарства #sad #drug

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018