10.12 20:00ч
Ѕлагоевград


гледай филмаревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 1 јприл 2015
азкажи ни кой си, с какво се занимаваш, как усещаш творчеството си?
јз съм средни€т от трима брат€. »зраснах правейки филми с т€х и при€телите ми. —тара€  се да продължа в същ€ дух и с новите си филми.   «ащо избра войната в Confusion Through Sand?  акво те накара да разкажеш истори€ от бойното поле?
–астейки, много от нашите при€тели се озоваха отбран€вайки се в »рак и јфганистан.  огато се завърнаха, комуникаци€та помежду ни беше трудна.
»скахме да създадем прежив€ване, което да рефлектира дон€къде усещани€та по време на битка. Ќад€вахме се да дадем почва за дискусии. ќтзивите от ветерани, ни потвърдиха, че целта  е постигната. 

—м€таш ли, че агреси€та е естествена за човешката природа, черното в »н и ян, или има нещо нередно в цивилизаци€та ни, което прави войната пост€нно случващо се събитие на «ем€та? Ќоси се шум на глобално ниво, усилващ се, шум на разруха, заплахи и загуба на перспективи.
—м€там, че агреси€та е една от основните човешки реакции, т€сно свързана с човешката истори€. ¬ъпреки това, не бива да служи за оправдание. “р€бва да намерим начин, как действително да разрешим международните си конфликти. 
FILM POSTER

 ак да променим нарастващата ескалаци€? —м€там, че осмисл€нето на реалните последстви€ за двете страни е крачка, но ми се иска да правим по-големи крачки срещу агреси€та. 

 акви б€ха основните насоки, при  оформ€нето на звуковата картина? ќстав€йки на страна факта, че е неверо€тна, т€ създава изключително детайлна атмосфера, в ко€то всеки звук се усеща отчетливо и допълва визуалната картина.
VIDEO

«вукът беше много важна част от истори€та. ∆елахме да заменим диалога със звуци, които могат да опишат сюжета, така че да не се налага да използваме английски език, с който да дистанцираме международната публика. «вукът е географски определим и позвол€ва на зрител€ да преживее дори обстановката извън кадър, намираща се също толкова опасно близо.  ƒруг основен фокус е създаването на атмосфера, в ко€то звукът преминава в клаустрофобичен, грозен и сложен. Pete Horner и Skywalker studio б€ха толкова щедри към нас да реализират технически звука за наши€т филм.
—ъздал си повече от шест хил€ди рисунки при направата на Confusion Through Sand . „овече, ти обичаш да рисуваш. ћожеш ли да ни покажеш други твои творби и да разкажеш как това умение вли€е на виждането ти за света?
–исувайки толкова много кадри не винаги обичаш толкова рисуването. Ќо то е страхотен начин да общуваш. ћожеш да използваш конкретни детайли, за да покажеш кое е най-важно за теб.
 
 ои б€ха двете деца? »маше нещо странно в смеха им, очите, нещо сюреалистично в ц€лостното им присъствие.
’ората забрав€т колко често военните са младежи. Ќа 18, 19 години, много от т€х виждат лицата на брат€та и сестрите си в лицата на децата от конфликтната държава. ¬ойниците са изключително отдадени в стремежа си да запаз€т сигурността на тези деца. ¬същност се оказва, че за т€х може да се направи много малко.  —лушали сме толкова много за това колко сърцераздирателно е присъствието на деца по време на битка. »скахме да запечатаме момент от това психологическо побъркване и отча€ние. 
 
јко утре се събудиш като президент, какво би направил.  акво би казал на останалите лидери?
ўе бъда доста неподготвен за тази позици€. ¬ъпреки това, мисл€, че най-важното нещо, което можем да направим е да проправим път във взаимната работа на глобално ниво. Ѕих желал, да вид€ световните лидери да се заемат заедно, например с енергийната криза. »зглежда като проблем, с който можем да се справим заедно. » мисл€, че учейки се да работим заедно, ще се справим с разединението.

ƒруг твой очарователен филм (Notes) on biology и сега Confusion Through Sand се откро€ват силно от нормата на киното, което сме свикнали да виждаме на големите екрани. —м€таш ли да заснемеш нещо класическо в близкото бъдеще или ще продължиш да експериментираш и задълбаваш в удивителни  нови методи  при разказа на една истори€?  —м€таш ли да съчетаеш и двете, така че, един ден да можем да видим експериментален филм през големите филмови вериги, все още доминирани от холивудски блокбъстъри с предвидими сюжети.
¬ажно е да продължаваме да излизаме от установените граници на разказа. ўе бъде сбъдната мечта, ако е възможно да бъде направено чрез света на блокбъстърите.   ‘илми като първата част на ћатрицата са истинска иноваци€, силно послание и адски забавно прежив€ване. —амо ако ’оливуд ни предостав€ше повече от тези оригинални филми (изключвайки продължени€та на филма)...

¬ъпрос към Ben Weissner:  ƒобра работа! ”дивителен филм създаден от Danny Madden, но вие като продуценти, заедно с Jim Cummings, играете важна рол€. Oрганизаци€та на ресурсите, нужни за продуцирането на един филм и постигането на такова качество е доста упорита работа.  акъв беше финансови€т модел и колко струва създаването на добра истори€ в този артистичен стил на анимаци€?
—ъздадохме KickStarter профил през л€тото на 2012, за да завършим първи€т ни филм Euphonia, както и да започнем направата на Confusion Through Sand. «а продуцирането на подобен проект е нужна гол€ма доза креативност. —вързахме се с хартиени компании, като Daler-Rowney и Art Supply Warehouse, които дариха два вида харти€ и кварталната ни книжарница Binders, ко€то дари всички маркери.  ѕродуцирането на независими филми се случва най-добре, когато фокуса е върху намирането на партньори, които да създават с теб, а не върху бюджета.

 акво бихте казали на българските кинаджии и аниматори?
Ќаправихме Confusion Through Sand в апартамента ни. — огромната помощ от при€тели и близки. “ака беше възможно да извадим филма на б€л св€т. »ма толкова много важни истории, които можеш да пресъздадеш с хора и ресурс около себе си. ѕросто ги съберете заедно.
#Danny #Madden #2015 #confusion #through #sand #animation #drawing #art #анимаци€ #рисунки #сащ #usa #benjamin #weissner #ben #weissner #jim #cummings #skywalker #studio #george #lucas #sound #afghanistan #iraq #middle #east #war #world #humanity #dilemma #близки€ #изток #война #насилие #кръв #афганистан #ирак #америка #фини #вибрации

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018