24.10 19:00ч
—офи€


ревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 13 ћай 2014
  о€ си ти?
јз съм яна “итова. –одена съм в ѕловдив, живе€ в Ћондон и —офи€, мечта€ за »тали€ и Ќю …орк.

‘окус е, представени€ на тазгодишни€ —офи€ ‘илм ‘ест, ћостът, на който освен режисьор си и участваща в действието. »стори€ за лудостта, смъртта, тънката граница между двете или? 
ƒа, истори€ за скритите демони. «а това, че никой не е застрхован срещу тъмната си страна, всичко зависи от ситуаци€та, в ко€то ще бъдеш поставен. „овекът не е просто добър или лош, човекът е сложен!
»наче да режисираш филм и да участваш в него е гол€мо предизвикателство, което обаче преди да го снимам не осъзнавах съвсем. ѕроекта беше крайно не амбициозен, в смисъл че просто реших , че го прав€ и толкова. ћного лесно и естествено се случи от там нататък! ѕрикрепиха се правилните хора и се получи.

»ма ли лични мотиви за да създадеш този филм или е изц€ло фикци€?
—ценари€ на филма е инспириран от истинска истори€, ко€то мой при€тел ми разказа. —тори ми се доста налудничева и ме провокира да € доразви€ във вида в който е сега. ћислех, че по принцип мен ме вълнуват по романтични сюжети, но едно такова извъртане към тъмната страна на чошека беше много итересно за мен.

ћалко offtopic въпрос, ама каква беше атмосферата по време на снимачни€ процес? “ежестта на сюжета усещаше ли се или беше само за пред камерата? »нтересно ми е, когато се снимат тежки истории, дали пак е толкова забавно?
Ќикак не е offtopic въпроса ти! Ќапротив, за мен лично снимачни€ процес е също толкова важен, колкото крайни€ продукт. ƒаже от него зависи какъв ще е филма. «а това много държах да се създаде при€тна и спокойна атмосфера по време на снимките.  ато актриса много пъти съм се сблъсквала с неблагопри€тни снимачени процеси! јко екипа или актьорите не се чустват добре това се усеща. ≈дно от най-важните неща , на което аз много държах , когато организирахме снимките беше храната! ¬кусната храна винаги прави всички по-щастливи! —нимките на ћостът минаха много спокойно и при€тно. Ѕ€хме подготвени предварително с това, какво правим и не губихме време в излишни кадри. ќсвен това беше много студено, и не исках да изтезавам екипа си! Ќа всеки час и половина правихме по 30 мин пауза да презаредим и да се размразим. ћного се забавл€вахме, независимо от тежки€ сюжет!

? ак би об€снила усещани€та да си пред камера като актриса и зад камера като режисьор, и разликата между т€х?
ћного ми хареса да режисирам! “олкова е вълнуващо ти да създаваш истори€та и да € композираш!  ато дойде времето аз да застана пред камерата направо не ми се искаше, толкова ми беше при€тно зад не€! Ќо когато съм ангажирана към проект само като актриса мисл€ си за моите неща, сцените които предсто€т и момента на стъпването на снимачната площадка е много специален за мен! —помн€м си всичките ми първи сцени от филмите в които съм снимала! —трахотен адреналин!

?‘илмът е сниман в Ћондон с тамошни актьори.  ак се работи с т€х? »зобщо как се работи в страна, ко€то наистина държи на и развива културата си, в това число и киното?
јз имах гол€м късмет с актьорите! ≈д е неверо€тен! ¬същност сценари€ беше написан за него , но дори не можех да си помисл€, че той наистина ще се съгласи да снима! ћарама също беше страхотно попадение! јнглийските актьори (поне тези , с които аз съм се сбъсквала до момента) са изключително всеотдайни и концентрирани. ќтнас€т се към работата си много отговорно и съвестно. » винаги се стара€т да са по-добри. ј иначе да снимаш в јнгли€ като актьор е неверо€тно прежив€ване. ¬сички се отнас€т с уважение и разбиране към работата ти. Ќикой не те занимава със странични неща, дори и да има проблеми в продукци€та, ти никога не научаваш за т€х. ј и услови€та които ти предлагат са много различни, което предполагам е нормално, все пак мащаба е много по-гол€м.

? акво се случва с фестивални€ живот на ћостът?
ћостът беше представен на London Short Film Fest и сега на —офи€ ‘илм ‘ест, над€вам се предсто€т още фестивали, за които обаче ще стане €сно малко по-късно.
 
ѕланираш ли да задълбаваш още в кино режисурата? ƒа очакваме ли скоро нови заглави€, късометражни? »ли може би пълнометражни? — други думи "творческите планове".
—ъс сигурност пак ще режисирам. »мам още един късометражен проект, който искам да направ€ от много време. » пълнометражен филм, който придвижвам напред : бавно, но все пак се движи! ѕон€кога си мечта€ да съм наследсвен милионер за да мога да си режисирам и да си прав€ само мои проекти без да завис€ от нищо!
#яЌј #“»“ќ¬ј #yana #titova #interview #интервю #лондон #uk #мостът #the #bridge #премиера #mostut # #късометражен #филм #великобритани€ #българи€ #лов #на #дрехни #хищници #2014 #софи€ #филм #фест

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018