04.2 19:15ч
София
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ  
ПРОДУЦЕНТ  
 KYUNGMIN WOO
 ALFRED IMAGE WORKS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Южна Корея       година    2014      времетраене    5мин
жанр    Черен хумор       технология    3D анимация      тема    Конфликт Други реалности
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Атанаска Чолакова
публикувано на 20 Ноември 2014
J ohnny Express е продукция на корейското анимационно студио Alfred Image Works. Действието се развива през 2150 г. и разкрива обикновен ден от живота на един от работниците в „най-добата куриерска фирма във Вселената” – Johnny Expess. Образът на Johnny е изключително интересен и забавен, а липсата на диалог и напластяването на странни звуци също спомагат за удоволствието от гледането на филма.

Още в началото на анимацията виждаме Johnny в неговата посредствена роля – спящият и мързелуващ в кораба си, движещ се на автопилот куриер, чиято единствена задача е да достави пратките, предназначени за получателя. Подобна задача изглежда твърде лесна и предполага минимални затруднения и усилия. Какво обаче става, когато куриерът попадне на планета, чиито обитатели са хиляди пъти по малки от него, а пратката е микроскопична? В конкретната ситуация се полага сблъсъкът между два коренно различни вида създания, което неминуемо ще доведе и до поредицата случващи се трагикомични събития.

В спокойната планета, обитавана от еднооки лилави индивиди, изведнъж настава тотален хаос. Нищо неподозиращият Johnny се явява най-голямата заплаха за тяхното безопасно съществуване. Спокойно разхождащият се из малката планета куриер не забелязва ни най-малко какви разрушителни последствия има негововият ход в пространството.

От една страна имаме образа на Johnny, а от друга - малките извънземни - борещи се за живота си. Интенцията на куриера, разбира се, може да се тълкува чисто положително, тъй като самият той няма никакво реално знание за случващото се. Johnny Express често се определя  като изключително забавен и смешен, но не бива да се пренебрегва и заложеният черен хумор. Подобен сюжет издига също така въпросът  дали незнанието на героя може да се експлицира като оправдание. Поемайки в този ред на мисли, се открояват две основни линии. Едната следва изначално поставената цел – получаването на пратката от получателя, която с течение на обстоятелствата и дори извън знанието на Johnny, е изпълнена. Втората обаче снема целта и издига на преден план пътя за достигането й, който ни е представен чрез тоталната деструкция на една планета и геноцида над нейните обитатели.

Чрез тази опозиция Kyungmin Woo разкрива по брилянтно олекотен начин вечната дилема за целта и съответно - средствата за достигането й. Анимацията поставя пред зрителя възможността да възприеме тази опозиция както комично, така и трагично. Johnny Express не е поредният опит да се представи пред аудиторията една проста идея, към която всеки да бъде съпричастен, а напротив – смисловият товар на подобен сюжет разкъсва зрителя, карайки го неминуемо да се запита за това дали Johnny е положителен или отрицателен герой.

В крайна сметка удоволствието от гледането на анимацията е неоспоримо. Изпълнението, сюжета, хуморът и всеки един съставен елемент разкриват цялостната визия за това как разрухата на една планета може да ни докара до истеричен смях.
#Джони #Експес #Johnny #Express #Кюнгмин #У #Kyungmin #Woo #Alfred #Image #Works #Южна #Корея #South #Korea #Анимация #Animation #Комедия #Comedy #Късометражен #филм #Short #film #Извънземни #Aliens #3d #animation #цивилизация #civilization #extinction #post #service #пощенска #услуга #космически #пощальон #jony #expres # #jonny #express # #johny #expres #express #jonny #express #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
Ела на кино и доведи приятел безплатно!
04 Февруари     София    19:15ч
    
мястото е
Културен център G8
02/ 995 00 80
ул. „Уилям Гладстон“ 8
Късо кино в кино G8 | На червено на реж. Тома Вашаров
През 2016г бива завършен филмът "На червено" на режисьора Тома Вашаров. Тогава вероятно никой не е подозирал, че 3 години по-късно ще е носител на над 30 световни фестивални награди, сред които и Sofia Film Fest и Palm Springs. Филмът ни въвежда в малко градче, в което единствения светофар е зациклил на червено. Долавяйки и най-фините вибрации в реакциите на пътниците, които се възмущават от решението на шофьора да чака светофара, "На червено" носи цяло богатство от добре познатото ни "българско нещо", с което сме израстнали. Тази линия на изследване на взаимоотношенията между хора, поставени в непредвидени ситуации ще бъде и темата на вечерта, с която могат да се свържат всички филми. Една от историите е за мъж, който ще се събуди като заложник на двама други мъже, възнамеряващи да го хвърлят с бетонирани крака в езеро с бетонирани крака. Това е сюжета на швейцарския Coup de Grace, който също печели забележително много награди ще ви остави без дъх с гениалния си обрат.
мястото е
Културен център G8
02/ 995 00 80
ул. „Уилям Гладстон“ 8
7лв / 5лв
~100 мин BG / EN неподходящо за деца

7лв / 5лв

~100 мин

BG / EN

неподходящо за деца

гледай филма
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Teen Station
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Zoya
PR notes


Stenata
PR notes


Time Heroes
PR notes


Арт Колеж
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018