04.2 19:15ч
София
director & writer  
producers  
writer  

държава    САЩ       година    2015      времетраене    11мин
жанр    Сатира       технология    Игрално кино      тема    Свързаност Технологии
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Светлана Тодорова
публикувано на 13 Януари 2019
А ко много силно си искал нещо, ако си се стремил, борил си се да го получиш, ако си смятал, че това е всичко, което ти е нужно и ще ти донесе пълнота, щастие и покой, ти си доволен когато го получиш. Радваш се, сияеш, еуфорично щастлив си. И ето че дните започват да се нижат един след друг и твоята мечта става все по-делнична, банална, позната. Започва да ти омръзва. Приисква ти се да изпиташ отново онази тръпка, еуфорията, победоносното завоюване на нещо ново и вълнуващо. Но вече имаш познатото - остаряло, загубило блясък и загадъчност, изтъркано и даже вече дразнещо, обаче все пак твое, удобно, уютно и сигурно.

Ежедневието е хладнокръвен и бавен убиец. Ако му позволиш, може да те лиши от живец, да изсмуче същността ти, да те оглозга и захвърли като непотребна огризка. И започваш да живееш като робот, отмятайки дните, отегчено и безрадостно.

Разбира се, днес всички знаем лекарството. Дигиталният свят е на един клик разстояние и предлага денонощно спасение за всеки. Там сме свързани с много хора, виждаме много места, научаваме много новости.  Там нещата са лъскави, нови, интересни и лесно дразнят въображението, разбуждат фантазиите, развихрят желанията. Бързо решаваме, че някъде там има нещо (или някой), което на мига би осмислило живота ни, би го направило интересен и вълнуващ.

Технологиите ни свързват. Те могат да ни помогнат да открием важни неща и да създадем интересни контакти. Но в дигиталния свят ние сме просто част от множеството безлики участници, някак губим характер, преставаме да имаме значение, размиваме се. Приличаме си, всички сме двойници. Защото живите хора, които са до нас, са онези, които ни правят значими и ни даряват с уникалност. С обичта си, тъкмо те създават лицата ни и ни придават характер. В някакъв смисъл нашето съществуване става действително заради хората, които ни познават и с които сме свързани емоционално. Сякаш сме само двоични кодове, които се нуждаят от огледалото на света си, за да са хора.
Реалният ни живот и връзките, които изграждаме в него са единствената ни истинска действителност. Другата не съществува. Но може би тъкмо благодарение на по-лесната си свързаност в интернет, можем да осъзнаем предимствата на това, което имаме, да си върнем свежият поглед към него, да си припомним колко важно е то за нас - това ни внушава филмът на Paul Trillo. Макар актьорската игра в него да не е особено добра - доста ме дразни тази пресиленост и прекаленост на реакциите - посланието е хубаво, а сюжетът - добре измислен и разгърнат.

Филмът е част от спонсорирана от Samsung поредица - Connected Series, в която различни режисьори разработват темата за връзката между човека и технологиите. Една връзка, която с всяка изминала година става все по-близка, все по-разностранна, а ние все повече зависим от нея и все повече я натоварваме със смисъл и значение за ежедневния ни живот - и за материалния, и за духовния...
#Paul #Trillo #Connected #Series #технологии #интернет #свързаност #уникалност #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
Ела на кино и доведи приятел безплатно!
09 Февруари     Самоков    19:15ч
    
мястото е
Коуъркинг Хъб-а
ул. Асен Карастоянов 2
Късо кино в coworking HUB-a | На червено на реж. Тома Вашаров
През 2016г бива завършен филмът "На червено" на режисьора Тома Вашаров. Тогава вероятно никой не е подозирал, че 3 години по-късно ще е носител на над 30 световни фестивални награди, сред които и Sofia Film Fest и Palm Springs. Филмът ни въвежда в малко градче, в което единствения светофар е зациклил на червено. Долавяйки и най-фините вибрации в реакциите на пътниците, които се възмущават от решението на шофьора да чака светофара, "На червено" носи цяло богатство от добре познатото ни "българско нещо", с което сме израстнали. Тази линия на изследване на взаимоотношенията между хора, поставени в непредвидени ситуации ще бъде и темата на вечерта, с която могат да се свържат всички филми. Една от историите е за мъж, който ще се събуди като заложник на двама други мъже, възнамеряващи да го хвърлят с бетонирани крака в езеро с бетонирани крака. Това е сюжета на швейцарския Coup de Grace, който също печели забележително много награди ще ви остави без дъх с гениалния си обрат.
мястото е
Коуъркинг Хъб-а
ул. Асен Карастоянов 2
3лв
~100 мин BG / EN неподходящо за деца

3лв

~100 мин

BG / EN

неподходящо за деца

гледай филма
партньори
e-svilengrad.com
PR notes


TV Darts
PR notes


р. Велико Търново 98FM
PR notes


Actualno.com
PR notes


Teen Station
PR notes


Под Mоста
PR notes


Plovdiv Time
PR notes


Go Guide
PR notes


радио Новините СЕГА, 105.6
PR notes


Zoya
PR notes


Stenata
PR notes


Time Heroes
PR notes


No Blink
PR notes


CinePromo
PR notes


Dream Team Events
PR notes


9 ФЕГ
PR notes


Неконформистка Алтернатива
PR notes


печатница Ploter.BG
PR notes


Социалната чайна Варна
Coffee&Gallery Cu29 Пловдив
Клуб на пътешественика София
При Мер Свиленград
Коуъркинг Хъб-а Самоков
Кино Влайкова София
Абордаж София
Беглика фестивал Беглика Фест
TAM club Велико Търново
Stage Bar Благоевград
Къщата на Архитекта Стара Загора
Лятно кино в квартала Варна
Капана фест Пловдив
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАС ПРЕСЦЕНТЪР КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018