10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
director & writer  
producers  
writer  

държава    —јў       година    2015      времетраене    11мин
жанр    —атира       технологи€    »грално кино      тема    —вързаност “ехнологии
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—ветлана “одорова
публикувано на 13 януари 2019
ј ко много силно си искал нещо, ако си се стремил, борил си се да го получиш, ако си см€тал, че това е всичко, което ти е нужно и ще ти донесе пълнота, щастие и покой, ти си доволен когато го получиш. –адваш се, си€еш, еуфорично щастлив си. » ето че дните започват да се нижат един след друг и тво€та мечта става все по-делнична, банална, позната. «апочва да ти омръзва. ѕриисква ти се да изпиташ отново онази тръпка, еуфори€та, победоносното завоюване на нещо ново и вълнуващо. Ќо вече имаш познатото - остар€ло, загубило бл€сък и загадъчност, изтъркано и даже вече дразнещо, обаче все пак твое, удобно, уютно и сигурно.

≈жедневието е хладнокръвен и бавен убиец. јко му позволиш, може да те лиши от живец, да изсмуче същността ти, да те оглозга и захвърли като непотребна огризка. » започваш да живееш като робот, отм€тайки дните, отегчено и безрадостно.

–азбира се, днес всички знаем лекарството. ƒигитални€т св€т е на един клик разсто€ние и предлага денонощно спасение за всеки. “ам сме свързани с много хора, виждаме много места, научаваме много новости.  “ам нещата са лъскави, нови, интересни и лесно дразн€т въображението, разбуждат фантазиите, развихр€т желани€та. Ѕързо решаваме, че н€къде там има нещо (или н€кой), което на мига би осмислило живота ни, би го направило интересен и вълнуващ.

“ехнологиите ни свързват. “е могат да ни помогнат да открием важни неща и да създадем интересни контакти. Ќо в дигитални€ св€т ние сме просто част от множеството безлики участници, н€как губим характер, преставаме да имаме значение, размиваме се. ѕриличаме си, всички сме двойници. «ащото живите хора, които са до нас, са онези, които ни прав€т значими и ни дар€ват с уникалност. — обичта си, тъкмо те създават лицата ни и ни придават характер. ¬ н€какъв смисъл нашето съществуване става действително заради хората, които ни познават и с които сме свързани емоционално. —€каш сме само двоични кодове, които се нужда€т от огледалото на света си, за да са хора.
–еални€т ни живот и връзките, които изграждаме в него са единствената ни истинска действителност. ƒругата не съществува. Ќо може би тъкмо благодарение на по-лесната си свързаност в интернет, можем да осъзнаем предимствата на това, което имаме, да си върнем свежи€т поглед към него, да си припомним колко важно е то за нас - това ни внушава филмът на Paul Trillo. ћакар актьорската игра в него да не е особено добра - доста ме дразни тази пресиленост и прекаленост на реакциите - посланието е хубаво, а сюжетът - добре измислен и разгърнат.

‘илмът е част от спонсорирана от Samsung поредица - Connected Series, в ко€то различни режисьори разработват темата за връзката между човека и технологиите. ≈дна връзка, ко€то с вс€ка изминала година става все по-близка, все по-разностранна, а ние все повече зависим от не€ и все повече € натоварваме със смисъл и значение за ежедневни€ ни живот - и за материални€, и за духовни€...
#Paul #Trillo #Connected #Series #технологии #интернет #свързаност #уникалност #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018