24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    —јў       година    2012      времетраене    13мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    ќтчуждение
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 20 ‘евруари 2014
този филм завърши миналата ни LIVE прожекци€ (17.02) и  може би остави н€кои от присъстващите със смесени чувства. —ъщото може да се предположи, като се има предвид и потребителски€ рейтинг в IMDb и н€кои неткоментари, на които попаднах. ќт друга страна, Karaoke! има сравнително успешна фестивална истори€, като е част от селекци€та на миналогодишни€ Sundance и отнас€ доста други награди ... ѕоложението му е н€къде по средата на пълното признание и констапираното „пич, нещо ... деа знам ... става“, което според мен е по-кофти, отколкото да си те нахран€т качествено. «ащо така констапирано, хора ...
 

“ова което чух от плащащите питиетата си хора в понеделник бе най-вече „нещо не ми е €сно защо свърши така и какво точно стана“. ѕък мен това ми беше малко трудно да го приема, защото още не б€х спр€л да пл€скам. ќткъде идва разрива тук?
 

ћоже би от нелинейната структура и продължителните непрекъснати кадри (разходката, събуждането, финала), които сигурно объркват и натоварват по мързеливо гледащите. Ќо пък още не съм чул н€кой да злослови „ риминале“ на “арантино поради същата причина, колкото и мързеливо да е гледал. ‘акт е все пак, че в късометражна форма, тези похвати са по-трудно смилаеми (освен когато не лепнат съвсем на сценари€ и иде€та като в „Ѕотев е идиот“, който има изц€ло вътрешнокадров монтаж; все та€ за какво говор€ – ако случайно още не си го гледал – направи го).
 

ѕросто н€кои зрители, освен че не оцен€ват техническите и художествени похвати, като неверо€тни€ музикален подбор, с€каш остават далеч от илюстрираните човешки емоции. Ќе отричам, филмът е много личен (от едно интервю с јндрю –ензиAndrew Renzi разбираме, че това е личната му изповед, за времената, в които баща му умира от рак - той е на снимката накра€) и това е видно, дон€къде оправдателно. ¬ъпреки това ми е чудно – наистина ли не всеки е бил на точно това м€сто в живота си? ѕритиснат от неизбежността на случващото се, на онова скапано вечно движение или кръговрат или квото е там, с което изобщо не знаеш как да се справиш и решаваш да заобикал€ш, да б€гаш от насадената ти отговорност, докато вътрешната вина не стане нетърпима. „—прете света искам да сл€за“! Ќикой ли?
 

ћоже би проблема си е във филма, може би не е достатъчно добър, за да може всеки да го съпреживее. ћоже би аз съм бил на прекалено подобно м€сто и затова усп€вам ... ћоже би повечето останали хора са чудесни, отговорни, „Captain Awesomeтипове, на които колебливите тегоби на навлизането в съвсем зрели€ живот са непознати.
 

“ака или иначе, не пожелавам на никой да е на точно това м€сто, на което е геро€, но се над€вам такива филми да бъдат по-добре оцен€вани. Ќе за друго, но си мисл€, че страшно много хора преминават през житейските си запеци с н€какъв срам да ги погледнат по-дълбоко и да ги осмисл€т, както го е направил автора на този филм. Ќе на масовата констипаци€!
 

ѕ— – ѕарчето от колата е „How can you mend a broken heartна Al Greene. ћоже би сте го слушали в също запомн€що се изпълнение на Bee Gees. ћисл€, че неговата верси€ е по-добра.

#karaoke #караоке #драма #филм #житейски #проблеми # #going #through #life #отчуждение #абстрахиране #заобикал€не #ANDREW #RENZI #2012 #drama #live #action #borderline #films

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018