14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ– » —÷≈Ќј–»—“  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 Felix Massie
 Univeristy of Wales
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2008      времетраене    6мин
жанр    „ерен хумор       технологи€    јнимаци€      тема    »ндивид-общество √ол€мата картина
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ќатали€ янева
публикувано на 14 Ќоември 2015
  акво правиш, когато си уморен от живота?  огато си ситна зъбчатка в гол€ма корпоративна машина, ко€то дори не вижда, че си там и би те подменила като едното нищо? ќпитваш се да гледаш напред към мънички крайъгълни камъни, които да осмисл€т живота ти като едното повишение след ’ на брой години (на м€стото на Д’Ф сложете произволно число над 5, пон€кога клон€що към двуцифрено) и очарователно надупенатаЕ така де, наведена колежка от 4-ти€ етаж. Ќе мислиш за разни неща като смисъла на живота Ц то след изцеждащи€ работен ден не ти остават мисли, камо ли за живота.

‘илмът е дипломната работа на Felix Massie при завършването му на ”елски€ университет. »де€та хрумнала на Massie, когато бил в ста€та на състудент и вид€л написана бележка до майка му, глас€ща ДKeith Reynolds canТt make it tonightУ. Massie решил, че звучи като име на стар американски филм и го използвал за заглавие. Stickman стилът (това, предполагам, може да се преведе като ДпръчковциФ или ДчертичковциФ), запазена марка на продуцента и аниматор Felix Massie, доста изчистено и опростено ни представ€ духовната тесноти€ на работещи€ човек. „естно казано аз нер€дко се питам как хората издържат на ц€лото офисно напрежение и пон€кога имам чувството, че то се нагнет€ва до такава степен, че не знам как светът просто не експлодира внезапно. »ли пък пон€кога се чуд€ как още хората не са хванали кой каквото може и просто не са се избили един друг. јма едновременно. ¬ случа€ на  ийт –ейнолдс наистина му се случва нещо подобно, когато вижда как тъничките нишки, на които си е представ€л, че виси бъдещото му щастие, изведнъж се скъсват с онзи непри€тен свист€щ звук на опънат и р€зко пуснат ластик.

÷€лата истори€ с мрачен хумор разказва за провалени големи очаквани€, за пропукването на маската на редови€ чиновник и какво следва нататък. “ъй като инстинктът за самосъхранение е велика сила, това, което общо взето следва, са поредица от абсурдни ситуации, обаче само влошаващи положението. Ћюбимата му не го поглежда с други очи, просто защото припада при вида на  ийт, носещ окървавен труп. ј –ут от счетоводството, ко€то кротко се носи по стълбите към седми€ етаж, може да се приеме косвена жертва на неправилно фокусираната човешка енерги€ и фрустраци€та на един иначе безобиден индивид.

Ќакра€  ийт –ейнолдс балансира между миналото, насто€щето и бъдещето си. ћиналото му нагло го з€па отпред Ц сградата, на ко€то е отдал 8 години от живота си и така и не му се е отплатила. Ќасто€щето му току-що е паднало в тоалетната и н€кой не е пропуснал бързичко да пусне водата. ј бъдещотоЕ единственото, което  ийт знае за него, е че довечера н€ма да успее да отиде там, където е тр€бвало.
#¬еликобритани€ #UK #Felix #Massie #2008 #корпоративна #среда #corporate #environment #напрежение #tension #Ќатали€ #янева #Nataliya #Yaneva #Keith #Reynolds #Cant #Make #It #Tonight #анимаци€ #animation

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018