27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
режисьор  
продуцент  
сценарист  

държава    »тали€       година    2017      времетраене    13мин
жанр    ƒрама –еклама       технологи€    »грално кино      тема    Ћюбов ѕрестъпление
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—ветлана “одорова
публикувано на 2 ‘евруари 2018
ол€мото кино и в десет минути да го побереш, пак си остава гол€мо. ћайсторът си е майстор и в кадър, и в тричасово кино-платно.  ратки€т филм на ѕаоло —орентино, вдъхновен от  ампари, е поредни€т добър повод да си повторим тези клишета.

»талиански€т режисьор определено е ценител на женската красота - героините му са неустоими изкусителки, за които мъжът би направил всичко. —тилните, уверени в себе си мъжки персонажи са силно въздействащи, начело с откро€ващи€ се  лайв ќуен, който играе с поглед точно толкова красноречиво, колкото и с думи. јтмосферата на филма не би била същата без изключителното червено - на коктейлите, роклите, банските костюми, буквално превръщащо се в отделен участник в истори€та и, разбира се, насочващо ни към рекламираната напитка. » - последно - не мога да не спомена любимите на режисьора водни огледала - басейните, тук основен фон и ключова сцена от сюжета.

≈стетиката на филма е впечатл€ваща - празни€т бар от началните кадри се преобраз€ва в клуб от 70-те, запазвайки елегантното си излъчване.  ато започнем от плочките по пода и стигнем до професионалните аксесоари, с които барманът борави умело като магьосник, всичко в това м€сто ни дава поглед към света на лукса, красотата и успеха. ∆ените са бл€скави, мъжете - неустоими, а коктейлите предсказват бъдещето.

Ѕарът е сърцето на града, моторът на кръвоносната му система, жените и мъжете в него сме самите ние, с мечтите, стремежите, желани€та, пороците си, а барманът разказва именно нашата истори€.  акъв си избирате да бъдете - самодоволни€ тип, за когото никога нищо не е достатъчно" (поне до ден€, в който се озовава с лице надолу в собствени€ си басейн)? »зкусителката, започваща винаги с въпроса какво ще ми дадеш"? Ѕарманът, предсказващ (или по-скоро предизвикващ, причин€ващ) бъдещето?  расавицата, предлагаща любовта си (изкушавайки ви с иде€та за уникалност - вече никога н€ма да изглеждаш като н€кой друг")? »ли младокът, който с копнеж и възхита следи истори€та, за да € разказва?

ѕредизвикателен, изкусителен, секси, филмът ни пренас€ в един омагьосващо-двусмислен св€т, където вс€ка дума, вс€ко действие, всеки жест, прикрива, завоалира, намеква нещо друго - нещо тъмно, страстно и изкусително. “ова е светът на мечтите ни, в който можем да бъдем и изкусителни, и властни, и отдадени, и страстни, и неустоими, и каквито още пожелаем. ј рекламите просто визуализират този св€т, изговар€т желани€та ни и ги карат да изглеждат възможни и осъществими. » знаете ли какво сега - гърлото ми е пресъхнало да вкус€ то€ червен коктейл. ƒушата ми е пресъхнала да бъда уникална, единствена, незабравима…
 
#Killer #in #Red, #drama, #Paolo #Sorrentino, #Campari, #Clive #Owen, #реклама # ампари, # лайв #ќуен

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018