10.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОРи  
КИНЕМАТОГРАФИСТ  
СЦЕНАРИСТ  
 SEB & BEN MCKINNON
 BEN
 SEB
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Канада       година    2013      времетраене    8мин
жанр    Фентъзи       технология    Музика      тема    Вдъхновение Израстване
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Атанаска Чолакова
публикувано на 18 Април 2014
П ърво искам да посоча, че KIN не е просто част от цялото, не е просто поредният къс филм – KIN е естетическа експлозия и в случая, думите не могат да опишат удоволствието и насладата от видяното.

Още с началните кадри той ни вплита в друг свят. От самото начало до края на това осемминутно преживяване пред зрителя всеки кадър се представя с наситеност и пъстрота на цветовете, музикално уплътняване на действието, забележително улавяне на природните феномени, както и прекрасна актьорска игра.

KIN е първата част от приказната трилогия, разказваща и вплитаща няколко различни сюжета в едно магично и прекрасно естетическо преживяване. Със сигурност след успеха на първата част Seb & Ben McKinnon са изправени пред сериозните очаквания за последващите две част: Salvage & Requiem. Аз лично очаквам с нетърпение появата им, с която и самата история ще се уплътни и ще ни пренесе в други земи и времена.

Освен поредицата къси филми, проектът KIN включва графична новела, оригинален саундтрак, както и множество илюстрации, снимки и картини, съотнесени изцяло към сюжетните линии. Всички тези продукти могат да се намерят на официалния сайт: тук 

На базата на видяното в първата част KIN става ясно, че действието се разделя и обособява в най-общо три основни сюжетни линии. Интересното е, че и трите са уникални сами по себе си, те са в различно време, а дори и изначално в различно пространство. В процеса обаче се забелязват индикатори, които стават общи и за трите сюжета, което постепенно преминава и в пълното им сливане.

Представената визия в KIN е оригинална и нова, тя ни вплита в нещо, невиждано досега – встъпването в измисленото, магичното и фантастично битие, което е представено в една синтеза от различни времена и страни. И въпреки преплитането на тези диференцирани по същество сюжетни линии, всичко става толкова естествено, че дори не учудва, което е и пряко следствие от майсторското представяне на развитието на действието, както и прецизността на извеждане на всеки един детайл, присъстващ в протичащите кадри.  

В това епично-магично преживяване, не са забравени и символите, които изскачат във всеки един кадър. Въведените още в първата част от братята McKinnon артефакти ще получат своето дълбинно, смислово значение едва при обхващане на цялата трилогия. Още една от причините да чакаме с нетърпение следващите две части.
Препоръчвам KIN на всеки, защото това е филм, който НЕ ТРЯБВА да се подмине – с други думи, ако искате да изживеете осем минути епичност, това е филмът!
#kin #КИН #РОД #KIN #Канада #Canada #Себ #Маккинън #Seb #McKinnon #Бен #Маккинън #Ben #McKinnon #Късометражно #кино #Short #film #Фентъзи #Fantasy #Музика #Music #Трилогия #Trilogy #Епичен #Epic #Рицар #Knight #Магия #Magic

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018