17.10 19:00ч
—офи€
режисьор  
 Ћюбомир ѕечев
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ѕългари€       година    2015      времетраене    24мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    „овечност —мелост
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 ристина ’ристова
публикувано на 9 ћай 2018
ѕ оздравлени€, ¬ие преборихте вградени€ си филтър за блокиране на непри€тни думи и отделихте внимание на един много силен български филм с не особено вдъхнов€ващо заглавие.
 
 редит”. ќще около 20-тата си година, повечето от нас развиват навика автоматично да запращат в папка —ѕјћ всеки продукт, съдържащ тази дума. ”морени от висене в офиси и обикал€не по институции, предпочитаме екшъни, комедии, хоръри, фентъзи, порно и всичко останало, което завлича умореното съзнание далече от проблемите.
 
ј всъщност н€ма нищо по-ободр€ващо от искрените истории за про€ви на твърд характер и мека добрина в ежедневни услови€. «а малки€ готин герой, който дреме във всеки от нас, притиснат под униформата на делника. ‘илмът на Ћюбомир ѕечев е точно такава истори€.
 
ѕървото, което забел€зваме, е представ€нето на офисната атмосфера с хирургическа точност. —€каш н€кой е взел гол€ма гъба и е попил подовете в сградите на пет банкови офиса, а след това щедро е изстискал събраното в лентата.
 
Ќачалните минути остав€т у зрител€ усещане, че никой от персонажите не би могъл да му стане симпатичен. √решка. –итъмът на  редит” не ни остав€ да скучаем и скоро първоначалните представи, които сме изградили, се обръщат с главата надолу.
 
»рмена „ичикова (в рол€та на Ћена) и —имеон Ћютаков (“еодор) карат героите си да изглеждат и звучат по-истински дори от истинските хора, с които всеки ден се разминаваме по улиците.
 
Ѕ€гството на Ћена от фалшиви€ уют на малки€ корпоративен ад и решението, което взема, € превръщат в един от най-изпипаните положителни женски персонажи в съвременното ни късометражно кино, в което по традици€ героите са пасивни и р€дко вземат нещата толкова смело в свои ръце. ѕомагайки на “еодор, т€ помага и на себе си в съзвучие със слогана на филма јко аз изгор€, гориш и ти, изгар€т и те".
 
‘иналът е решен страхотно. ћузикални€т контраст между щастливи€ “еодор и при€тни€ мъжки глас, който пее “It’s too late to start again”, изненадва и разбива втръсналото филмово клише на положителни отдъхващи си акорди в стила на Beautiful Day на U2 например. »нтересен факт е, че кадрите от филма вдъхнов€ват песента на ћиро Reverse и дори влизат в клипа ѝ.
 
» все пак, нека не забрав€ме, че изкуството си е изкуство, а получаването на кредит с огромни лихви в живота не е чак толкова положително събитие. «атова винаги четете малките букви, не теглете кредити за глупости и гледайте  редит” сега.
#credit #money #consumerism #drama #кредит #пари #консумеризъм

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018