24.10 19:00ч
—офи€


ревю
име
e-mailавтор
Ѕор€на –айчева
публикувано на 9 ћарт 2015
ћ одните къщи отдавна са разширили границите на своите възможности: днес т€хната дейност е свързана не просто с дизайн на дрехи, създаване на аромати и козметични средства. ¬дъхновението витае навс€къде, създателите на изкуство пон€кога усп€ват да го улов€т и да го въплът€т в най-разнообразни форми. ≈дно от тези въплъщени€ е късометражното кино. ’удожници, работещи в съвсем различни сфери, се събират в името на една обща иде€ и за пореден път доказват със своите произведени€, че модата –това е истинското съвременно изкуство. 

¬ръзката между късометражното кино и модата става все по-€рка и внушителна. —ливането между тези две сфери може да доведе  до една нова ниша, в ко€то short филмите да се окажат печеливша индустри€.

ћарката CHANEL се характеризира с борба за признание за стил, удобство и елегантност в образа на жената. »миджът, който поддържа още от самото зараждане, изисква посто€нна иноваци€, креативност и оригиналност. ћодната къща CHANEL и самата  око са изправени пред сериозна задача - доказване на своето величие.

ƒа се снима късометражен филм преди излизането на нова колекци€ се превръща в традици€ за модните къщи, а кратката филмова форма позвол€ва да се усети в дълбочина посланието, което носи дизайнерската лини€.  лиентът получава възможност едновременно да се запознае по-подробно с колекци€та, а в същото време и с истори€та на бранда.
 
Ќа стогодишнината на френската модна къща Chanel,  арл Ћагерфелд прави филм, наречен "Once upon a time" . ‘илмът разказва истори€та на  око Ўанел и първите и стъпки към славата и известността.  ийра Ќайтли е актрисата, ко€то играе  око Ўанел, а снимките са направени на крайбрежни€ град Deauville, където през 1913 година отвар€ врати първи€т бутик. ћузиката на филма е на ƒжакомо ѕучини.

≈дна от първите в света на модата компании, ко€то заснема кратък и запомн€щ се филм, е FENDI. ‘илмът „»стори€ на водата“ (Histoire d'Eau) на ∆ак де Ѕашер се превръща в олицетворение на любовта към пътешестви€ и към красотата. √лавната героин€ (—узи ƒайсън) е немска туристка, ко€то посещава –им. “€ се наслаждава на града, къпе се във фонтаните и води кореспонденци€ с майка си, на ко€то разказва за своето приключение. ‘илмът е експликаци€ на човешката свобода, а музиката по деликатен начин допълва действието и приканва зрител€ да влезе в света на свободолюбиви€ –им.

–едица представители на света на модата и киноиндустри€та въплъщават съвместно своите идеи и това при€телство създава неверо€тни шедьоври.
 
 ъсометражни€т филм със зъглавие Le Donne Della Vucciria е заснет от палестинската актриса ’айам јбас. “ози филм е изпълнен с неверо€тна маги€ и енерги€. ƒействието ни пренас€ в ѕалермо, където в местна работилница под въздействието на лек бриз ожив€ват кукли манекени с рокли на Miu Miu и започва истински празник, изпълнен с музика и танци. –омантичната препратка към сюжета на ѕинокио създава картина, близка до зрител€ и го пренас€ в св€т, в който творчеството прави чудеса. ћузиката е неповторима и носи настроението на дизайнерската лини€ и внушава свобода, флирт и емоци€.

≈дно от най-забележителните про€влени€ на fashion киното е филмът “Therapy” на –оман ѕолански за PRADA. ¬ този филм по безупречен начин авторът усп€ва да обедини в едно величието, красотата и съвършенството на сътвореното от моделиерите. » между другото този филм е представен на кинофестивала в  ан през 2012 година.

√лавните герои на тази забавна кинолента са ’елена  артър и Ѕен  ингсли. “е разкриват страстта, ко€то носи Prada, изтъквайки уникалността и индивидуалността, които са основни търсени€ в дизайнерското творчество на PRADA.  ≈дна безупречна игра на цветове, текст и очарователни€ Ѕен  ингсли.
 
»талиански€т режисьор Ћука √уаданино и модна къща Salvatore Ferragamo ни въвличат в ураган от емоции и съдбовни срещи в късометражни€ филм Walking Stories. ƒвижението е една от основните думи, които могат да ни разкри€т иде€та на марката и на сами€ сюжет на филма. «рител€т прежив€ва едно емоционално пътуване, трансформаци€ и развитие по път€ на опознаване на марката.. ј и на сами€ себе си. √лавна героин€ е  ай€ —коделарио и разбира се, че т€ е облечена в рокл€ на Salvatore Ferragamo. ѕоредни€т пример за очарователни€ микс от кино и мода.
“рудно може да се посочи друго поле, където красотата да е толкова разнолика. ’убави жени, хубави дрехи и много суета.  иното и модата винаги са били свързани, а късометражното кино е съвършена форма на реализаци€. ¬еро€тно н€кой ще си каже... ¬ Ѕългари€ в момента н€ма много кино, нито много мода... ≈, да! Ќо пък има широко поле за идеи и осъществ€ване на мечти. “ака че... ƒерзайте! 
#moda #fashion #advertising #designer #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018