24.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 ALBERTO EVANGELIO
 RAFEL NAVARRO
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2013      времетраене    9мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 24 Ќоември 2013
дно от нещата, които прав€т La Cruz истински въздействащ и плашещ е реалистични€т му стил. ƒори мимолетното свръхестествено видение не усп€ва да наруши общото впечатление, че такива неща се случват по света и ние ставаме немите свидетели на една напълно възможна ситуаци€. √орчивата истина е, че болни€т мозък често е скрит зад рационално, спокойно и логично поведение. ƒо един момент.

“ова е пордени€т късометражен филм, който потвърждава, че испанците действително имат изключително силна кино школа. La Cruz е носител на сериозна бройка награди и е обиколил света с прожекциите си по различни фестивали. ћоже би това, което грабва вниманието е фактът, че по един доста радикален начин зас€га темата за домашното насилие и пол€рността на отношени€та на мъчителите към техните жертви – любов, преминаваща в насилие,  което удобно използва именно тази любов като привиден мотив.

ƒруг фактор за силното въздействие е изненадата – атмосферата и истори€та, с които филмът започва, ни подвеждат да предусещаме съвсем друг жанр. —итуациите ескалират за изключително кратко време и докато се усетим вече не гледаме трогателното възстанов€ване на семейните връзки между баща и дъщер€, а бруталните действи€ на психопат с напълно изкревени възгледи за реалността.  амерата нито за момент не се отдел€ от нашата главна героин€, в резултат на което ние сме отнесени от водовъртежът от ужас€ващи разкрити€ без да имаме нито секунда да си поемем дъх. ”сещането за реализъм е допълнително подсилено от пръските кръв по камерата - добре подбран и умерено използван елемент от страна на режисьора Alberto Evangeliо.

La Cruz наистина демонстрира красотата на късото кино – всичко е синтезирано, ефектно,  поднесено с техническо майсторство и ни остав€ да прежив€ваме и осмисл€ме филма дори и след кра€ му.

√ол€ма заслуга за това винаги има актьорски€т състав, който в случа€ се справ€ повече от отлично. ѕерсонажът на бащата (изигран от Ramon Ibarra) е изключително силен, до степен до ко€то наистина доброто представ€не на дъщер€та бива занижено до степен “приемливо” в сравнение.

Ќо да не издребн€ваме.  ачествените страшни филми в късото кино са относително малко и La Cruz е истинска находка както за феновете на този жанр, така и за ц€лостните ценители на кино-изкуството.
#la #cruz #short #film #shortfilm #spanish #españa #corto #cortometraje #rafel #navarro #alberto #evangelio #the #cross #thriller #horror #father #daughter #driving #lesson #murder #късометражен #филм #късометражно #кино #трилър #баща #дъщер€ #урок #кормуване #кара #убийство #насилие #испански #видение #призрак

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018