РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 ALBERTO EVANGELIO
 RAFEL NAVARRO
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Испания       година    2013      времетраене    9мин
жанр    Трилър       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 24 Ноември 2013
Е дно от нещата, които правят La Cruz истински въздействащ и плашещ е реалистичният му стил. Дори мимолетното свръхестествено видение не успява да наруши общото впечатление, че такива неща се случват по света и ние ставаме немите свидетели на една напълно възможна ситуация. Горчивата истина е, че болният мозък често е скрит зад рационално, спокойно и логично поведение. До един момент.

Това е порденият късометражен филм, който потвърждава, че испанците действително имат изключително силна кино школа. La Cruz е носител на сериозна бройка награди и е обиколил света с прожекциите си по различни фестивали. Може би това, което грабва вниманието е фактът, че по един доста радикален начин засяга темата за домашното насилие и полярността на отношенията на мъчителите към техните жертви – любов, преминаваща в насилие,  което удобно използва именно тази любов като привиден мотив.

Друг фактор за силното въздействие е изненадата – атмосферата и историята, с които филмът започва, ни подвеждат да предусещаме съвсем друг жанр. Ситуациите ескалират за изключително кратко време и докато се усетим вече не гледаме трогателното възстановяване на семейните връзки между баща и дъщеря, а бруталните действия на психопат с напълно изкревени възгледи за реалността. Камерата нито за момент не се отделя от нашата главна героиня, в резултат на което ние сме отнесени от водовъртежът от ужасяващи разкрития без да имаме нито секунда да си поемем дъх. Усещането за реализъм е допълнително подсилено от пръските кръв по камерата - добре подбран и умерено използван елемент от страна на режисьора Alberto Evangeliо.

La Cruz наистина демонстрира красотата на късото кино – всичко е синтезирано, ефектно,  поднесено с техническо майсторство и ни оставя да преживяваме и осмисляме филма дори и след края му.

Голяма заслуга за това винаги има актьорският състав, който в случая се справя повече от отлично. Персонажът на бащата (изигран от Ramon Ibarra) е изключително силен, до степен до която наистина доброто представяне на дъщерята бива занижено до степен “приемливо” в сравнение.

Но да не издребняваме. Качествените страшни филми в късото кино са относително малко и La Cruz е истинска находка както за феновете на този жанр, така и за цялостните ценители на кино-изкуството.
#la #cruz #short #film #shortfilm #spanish #españa #corto #cortometraje #rafel #navarro #alberto #evangelio #the #cross #thriller #horror #father #daughter #driving #lesson #murder #късометражен #филм #късометражно #кино #трилър #баща #дъщеря #урок #кормуване #кара #убийство #насилие #испански #видение #призрак

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018