22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  

държава    »спани€       година    2011      времетраене    11мин
жанр    ‘илософски „ерен хумор       технологи€    »грално кино      тема    √ол€мата картина »ронични обрати
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 13 јвгуст 2013
L a Huida е свеж и забавен филм, който ни остав€ едновременно усмихнати и замислени. »зползвайки добре познати€ ни от “Ќеверо€тната съдба на јмели ѕулен” стил, разказвач ни запознава задълбочено с редица привидно незначителни и напълно случайни елементи. ƒа, ние знаем, че те всички ще се окажат свързани. Ќо как? «ащо? Victor Carrey (режисьорът) се шегува с публиката като с деца  и с всеки следващ представен факт, филмът отговар€ на все повече и повече въпроси, които не сме задали, докато сладко ни измъчва и остав€ най-важните отговори за накра€.
 
‘ормулата не е нищо ново, но работи. ќще повече, защото визуално филмът е реализиран майсторски. ќтлична кинематографи€, забавен стил на анимации и ефекти, преплетени с реални кадри, разказващи истор€та н€как по детски. «а актьорската игра не може да се каже много, защото в случа€ имаме множество персонажи, всеки от които по свой собствен начин е главен в сво€та истори€, но поради естеството на филма н€ма много екранно време да се про€ви. ¬ъпреки това състава е отличен и физиономиите в ключовите моменти са култови и допълнително подсилени от забавени€ кадър.
 
ƒруг успешен елемент е  музиката – правилно позиционирана и отлично подбрана, превръщаща финалната завръзка на всички факти в едно динамично събитие, каращо ни да се наведем леко към екрана и да навържем с удовлетворение всички онези елементи, за които до сега сме питали “» какво от това?”.
 
¬ъпреки, че в сами€ филм н€ма нищо оригинално, съставките са добри, забъркани са в правилната доза, техниката е майсторска и крайни€т резултат са 10 забавни минути на кино-удоволствие.
 
‘естивалите на регионално и световно ниво €вно сподел€т това впечатление, защото от създаването си през 2011 година до сега филмът е участвал в над 200 издани€ и е събрал 77 награди.
#la #huida #runaway #spanish #short #film #shortfilm #cortometraje #corto #късометражен #филм #испани€ #испански #кинаматограф #бг #преследването #б€гството #ситуации #victor #carrey #joaquín #díaz #awards #награди #философски #игрално #кино #joaquin #diaz

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018