14.7 20:30ч
Пловдив
режисьор и сценарист  
продуценти  
 Enrico Casarosa
 Kenin Reher and Pixar Studios
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2013      времетраене    7мин
жанр    Фентъзи       технология    3D анимация      тема    Магия Сюрреализъм
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Елена Рапонджиева
публикувано на 20 Февруари 2014
Т ова е едно от най-магичните и прекрасни неща, които съм гледала напоследък. Pixar имат репутацията на студио, което е водено от любов към анимацията и очарователните идеи и в La Luna определено защитават тази позиция.

Техническото изпълнение и красотата на рисунките няма нужда да ги коментирам - това е Pixar. Подборът им на креативен талант и професионализъм е безкомпромисен.
Но ми е трудно да опиша начина, по който чистотата и невинността на идеята ме накараха да се почувствам! Луната свети, защото върху нея падат звездички! И когато е пълна - то е защото звездичките са непометени. Не ти ли звучи като нещо, което едно дете би казало? Не са ли това детското въображение и необременена от факти логика? Може би точно затова главният герой е едно малко момченце. Моменти като сравнението на четките за почистване с мустаците на възрастните мъже е само един от многото малки моменти, които ни напомнят как децата виждат света.

Изведнъж осъзнах, че увлечена в живота на възрастите, от знанията за света и границите на правилата, съм изгубила голяма част от този прекрасен и необременен полет на въображението. Прииска ми се да си го върна. Това е, което La Luna направи с мен, а изминаха само 6 минути от пускането на филмчето.

Мимоходом, режисьорът и сценарист Enrico Casarosa (ако се чудиш защо героите са италианци - ето ;) ) отправя и друго важно послание - децата са силно повлияни от заобикалящите ги възрастни.  Това е привилегия, но и отговорност. 

Малкото момченце копираше поведението както на единия, така и на другия мъж, а накарано да избира между препоръките на двамата относно метла или как да носи шапката си - то не може и не иска да вземе решение. Но накрая, когато му идва идеята за голямата звезда - завърта шапката по свой си начин.

Независимо дали го искаме или не - ние сме пример за децата и те ще ни копират докато не дойде момента, когато сами могат да преценят кое е най-доброто за тях.

Ако приказките за лека нощ имат филмов еквивалент - то несъмнено това е един от тях. И точно както една добра приказка - тази адресира и децата, и възрастните, по различен начин.
#la #luna #pixar #enrico #casarosa #moon #brave #луна #ла #пиксар #kevin #reher #fantasy #фентъзи #3д #анимация #3d #animation #la #lune #2013

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018