24.10 19:00ч
—офи€
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
2013
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 JAIME DEZCALLAR
 JUAN JOSE AREOLLA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    »спани€       година    2013      времетраене    14мин
жанр    “рилър ‘илософски       технологи€    »грално кино      тема    –иск —трах
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 7 ќктомври 2013
» ма нещо специфично и характерно само за испанското кино, което е впечатл€ващо и благодарение на него помн€ всеки испански филм, който съм гледал. ѕринципно помн€ всички, но ако н€кой поиска в дадена ситуаци€ да му препоръчам филм, испанците първи ми изникват в главата. La Migala е поредното доказателство за изтънченото чувство, с което създават кино от висок клас. —емпъл филм, без излишни сцени, персонажът е един единствен. ћожем да го наречем solo филм, защото н€какси е по-различно усещането да гледате филм, в който н€ма интеракци€ между герои. ƒали?!

ƒа, ако говорим само за хора. Dezcallar успешно е усп€л да превърне па€ка в герой на истори€та, между чийто стопанин и него има н€каква връзка, ко€то в един момент започваме да усещаме.  инематографи€та на филма е добре обмислена и качествена, с което атмосферата като ц€ло е хем изнерв€ща, хем толкова спокойна, че се създава един напрегнат дуализъм у зрителите, които ги залепва пред екрана и вече не мисл€т за началото или кра€. “е просто потъват в душевността на този човек, който е решил да се подложи на истински survivor. «ащо?!

«ащото иде€та на филма е гениална. ѕредставете си, че вие пускате в къщата си отровен па€к.  ато оставим настрана страха, всъщност може почти веднага да умрете от него, но може и да минат месеци преди да бъдете ухапани, инцидентно или не. “ова означава, че първи€ миг, в който вс€ка сутрин отвар€те очите си, ще съзнавате "жив съм, окей, ден€т може да започне". Ќаглед ако това изглежда нещо, не кой знае какво, всъщност е нещо грандиозно. ѕоне за мен лично. “ова може да ви накара да преосмислите из основи отношението към живота, защото вие започвате вече да живеете по негови€ ръб и да осъзнавате с мозъка на костите си, че нищо не е предначертано и случващото се тук и сега е абсолютно непредвидимо. ¬ие вс€ка сутрин ще благодарите от сърце, че сте живи.  ак?

јми ако страдате от арахнофоби€, от каквато страда и геро€ във филма. ¬ъпреки че по мое мнение, дори да € н€мате тази фоби€, ефектът ще бъде почти същи€, просто защото смъртта си е смърт, а рискът да ви докосне е еднакво плашещ за всички хора. “р€бва и да се отбележи, че съм доста резервиран около сюжетите, включващи фобии, особено тези, в които фоби€та е фундамент на истори€та, защото много р€дко се получава оригинален, дълбок и интересен сюжет. ѕо-често кинаджиите се завъртат около едни клиширани схеми за изграждане на истори€та, които са предвидими и в крайна сметка не толкова задържащи вниманието.

÷енете живота, ако искате и той да ви цени. :)
#la #migala #thriller #live #action #2013 #трилър #игрално #кино #испани€ #spain #JAIME #DEZCALLAR

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018