25.8 21:00ч
¬елико “ърново
–≈∆»—№ќ–  
 »Ќ≈ћј“ќ√–ј‘»—“  

държава    Ѕългари€       година    2014      времетраене    14мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема    ќтчуждение Ћюбов
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ћай 2014
ѕ роблемът, ко€то адресира ”пражнени€ за разговор е при€тна изненада, особено за 2014, година в ко€то все повече статии се пишат относно дефицита на оригинални идеи в късото кино. — при€тно чувство, с позитивен, но и ефективен край, добре заснет, филмът на  амен  оларов (по иде€ на него и Ќикола ÷анов) ни пренас€ във вътрешни€ св€т на едно семейство, в който проблемите в комуникаци€та са отражение на недостатъците на съвременни€ св€т. ¬ бързината, желанието да се върши колкото се може повече работа и посто€нните изкушени€, които информационни€ поток поднас€ по всевъзможни начини, хората забрав€т кои са, ценностите си и се превръщат в „автомати“, добре описани в книгата »зкуството да обичаш на ≈рих ‘ром. ѕоследстви€та от тези привидно работещи, но в същината си, загубени отношени€ между двамата родители, обикновено „удр€т“ най-€рки€ плод на т€хната любов – детето.
 
”пражнени€ за разговор илюстрира този „удар“ чрез липсата на взаимно сподел€не на световете на отделните личности, което респективно води и до неразбиране. ƒетето не разбира родителите си, родителите не разбират детето си. ѕроблемът вече е налице. ¬прочем, ако се замислите, ще откриете, че тази тематика не е хич лесна. ƒецата като изграждане на герои са принципно специфична матери€ в киното и литературата, ко€то не всеки автор усво€ва, защото зависи от разбирани€та и усещани€та на сами€ него. ¬ разказа си  оларов е усп€л добре да улови присъствието на детето и да ни спечели си с бунта си, въпреки че бунт, включващ б€гство от вкъщи и качване в чужда кола, търпи доста морални критики.
 
» тук идва втората част на филма, ко€то разстила един лек, но посто€нно усещащ се съспенс и то в ситуаци€, ко€то със сигурност би могла да се асоциира с безкрайната новинарска черна хроника. Ќапрежението се крепи изц€ло на това мистериозни€ мъж с добри намерени€ ли е или не. ¬еро€тно всеки път родителите си представ€т това, като детето закъснее и не си вдига телефона, от което побиват тръпки. ≈, да, но филмът отива в съвсем друга посока, според мен по-дълбока и интересна от очевидните неща, които можеха да се случат. ”пражнени€ за разговор има чудесен край (трудно ми е да прецен€ доколко е (не)очакван), който разчетен правилно, в€рвам че дори може да вдъхнови „проблемните“ родители да се замисл€т по-сериозно как комуникират с детето си.
#упражнени€ #за #разговор #learning #to #talk #kamen #kolarov #камен #коларов #бисер #джонев #biser #djonev #nikola #tsanov #никола #цанов #драма #натфиз #витиз #natfiz #vitiz #drama #bulgaria #българи€ #български #филм #2014 #родители #parents #children #дете #деца #съспенс #suspense #short #film #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018