14.12 19:30ч
—амоков
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  

държава    Ѕългари€       година    2009      времетраене    14мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
ази битова истори€, може да срещне отражение в хил€ди реални истории в Ѕългари€, а по света може и да са милиони... Ќеведнъж се е случвало да виждам красиви жени със значително по-стари мъже, които сексуално н€ма начин да ги привличат, затова ги привличат финансово. ¬€рно е, че за всеки влак си има пътници, но и всеки предпочита нов и хубав влак.
 
¬ сюжета на този филм една добавка към принципа за финансовата мотиваци€, описан горе – т€ си има мъж, който е съгласен и даже € подтиква да го направи, за да купи нова кола. Ќе знам дали това наистина се случва, но със сигурност мога да кажа, че тези странни и счупени взаиомотношени€ в семейни€ контекст реално се случват между немалко хора. Ќе знам дали —оца е виновен за това наследство, защото не е изградил качествени семейни ценности (факт е, че около половината от гражданските дела в Ѕългари€ са между роднини) или вие ще кажете, че хората сами са отговорни за това как ще изград€д семейството си. —поред мен и да и не... ”чилището е това, което изгражда ценности и преценка за добро/зло, правилно/неправилно и за период от 60 години, това, което т€ е наложила в главите на хората, ще се отрази на бъдещите поколени€, които ще бъдат създадени в семейна обстановка. ј може и да греша и проблемът да е съвсем другаде, например че едната половина от населението практически е доносничила за другата половина, включително и роднини за роднини.  олко струва да продадеш свой роднина на ƒ—?  олко струва да продадеш жена си за еднократна употреба на един д€до?  олко струва съвестта?  олко струва новата кола? —трува ли си?!
 
Ћеки семейни непри€тности, дело на ученици от јрт  олеж е битов, смешен, но и дава доста материал за дискуси€ и осмисл€не на социални€ ни модел. ¬ие ще кажете, че не ви е нужно да гледате такъв филм, за да осъзнаете ненормалното, защото сте нормални хора, но не знаем дали н€кои от читателите не страда точно от това - скапани отношени€ с партньорите си и кой знае... ƒори един да е, този филм може да го накара да се замисли и да купи цвете на жена си, да й каже, че € обича, и да не вдигне скандал, защо е забравила да купи сирене.
#антон #парталев #арт #колеж #Ћеки #семейни #непри€тности #българи€ #драмеди€ #drama #comedy #dramedy #live #action #2009 #игрално #кино #bulgaria #bg #бг

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018