11.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 АНТОН ПАРТАЛЕВ
 АРТ КОЛЕЖ
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    България       година    2009      времетраене    14мин
жанр    Драмедия       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 14 Юни 2013
Т ази битова история, може да срещне отражение в хиляди реални истории в България, а по света може и да са милиони... Неведнъж се е случвало да виждам красиви жени със значително по-стари мъже, които сексуално няма начин да ги привличат, затова ги привличат финансово. Вярно е, че за всеки влак си има пътници, но и всеки предпочита нов и хубав влак.
 
В сюжета на този филм една добавка към принципа за финансовата мотивация, описан горе – тя си има мъж, който е съгласен и даже я подтиква да го направи, за да купи нова кола. Не знам дали това наистина се случва, но със сигурност мога да кажа, че тези странни и счупени взаиомотношения в семейния контекст реално се случват между немалко хора. Не знам дали Соца е виновен за това наследство, защото не е изградил качествени семейни ценности (факт е, че около половината от гражданските дела в България са между роднини) или вие ще кажете, че хората сами са отговорни за това как ще изградяд семейството си. Според мен и да и не... Училището е това, което изгражда ценности и преценка за добро/зло, правилно/неправилно и за период от 60 години, това, което тя е наложила в главите на хората, ще се отрази на бъдещите поколения, които ще бъдат създадени в семейна обстановка. А може и да греша и проблемът да е съвсем другаде, например че едната половина от населението практически е доносничила за другата половина, включително и роднини за роднини. Колко струва да продадеш свой роднина на ДС? Колко струва да продадеш жена си за еднократна употреба на един дядо? Колко струва съвестта? Колко струва новата кола? Струва ли си?!
 
Леки семейни неприятности, дело на ученици от Арт Колеж е битов, смешен, но и дава доста материал за дискусия и осмисляне на социалния ни модел. Вие ще кажете, че не ви е нужно да гледате такъв филм, за да осъзнаете ненормалното, защото сте нормални хора, но не знаем дали някои от читателите не страда точно от това - скапани отношения с партньорите си и кой знае... Дори един да е, този филм може да го накара да се замисли и да купи цвете на жена си, да й каже, че я обича, и да не вдигне скандал, защо е забравила да купи сирене.
#антон #парталев #арт #колеж #Леки #семейни #неприятности #българия #драмедия #drama #comedy #dramedy #live #action #2009 #игрално #кино #bulgaria #bg #бг

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018