20.2 19:30ч
Велико Търново


ревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 9 Август 2013
А ко 12-ти август ти изглежда като един обикновен делничен ден, грешиш! Това е Международният ден на младежта, който и у нас ще бъде отбелязан подобаващо. В разгара на лятото, когато София е почти празна, все пак има какво да се прави на 12 август – можеш да се вдъхновиш от успешни младежки проекти, да чуеш най-добрите есета на европейска тематика или пък да погледаш кино под звездите.

От 16:00 до 22:00 часа пред НДК те очакват няколко  инициативи, които си заслужава да видиш. Като за начало, между 16:00 и 19:00 часа ще можеш да разбереш кой седи зад реализацията на най-добрите младежки проекти в България през последните няколко години. Организации, които са изпълнили проекти по програма „Младежта  в действие“, ще разкажат повече за тях и за натрупания добър опит.

От 19:00 часа можеш да станеш свидетел на награждаването на победителите в конкурс за есе „Ето така се прави!“, затова ела и разбери как се прави! Ще имаш възможност да чуеш и как звучат 10-те най-добри творби, отличени от журито. И понеже повечето от нас си мислят, че знаят много за Европа и за Европейския съюз, това е шанс да сравниш и обогатиш знанията си. Есетата са с основна тема - как се случва адаптирането на европейски ценности в България и по какъв начин се случват демократичните процеси.

След есетата ще можеш да гледаш лятно кино на открито, което ще започне около 20:45ч. На него ще бъдат представени част от най-добрите късометражни филми, представени през 2013 на LIVE изданията ни, не от кого да е, а от водещите на Кинематограф LIVE. Тогава ще се състои и премиерата на Опасно близо на Любомир Йончев.

Кампанията се организира от Министерство на младежта и спорта и Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ във връзка с отбелязването на 12 август – Международен ден на младежта. Партньори в нея са БГрадио, Кинематограф.BG, Prestigio и Canyon.

Филмите, които ще бъдат прожектирани са "Шшшт... Попей ми!" на Петър Вълчев и Андрей Волкашин, "Драсканица" на Любомир Печев, "В час с Ботев" на Деян Барарев, "Опасно близо" на Любомир Йончев, "Солено и сладко" на Поли Генчева, "Заложна къща" на Нешка Караджинска.

Вход свободен!

Начало: 20:45ч

 
#12 #август #международен #ден #на #младежта

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018