18.12 23:30ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
 »¬јЌ ё–” ќ¬
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Ѕългари€       година    2011      времетраене    4мин
жанр    ƒрамеди€       технологи€    »грално кино      тема    —вързаност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 11 ёни 2013
арът на топлите следобеди в софийските градинки си е характерна особеност на града ни, към ко€то всички сме малко или много привързани и сме склонни да пренебрегнем мръсоти€та, грозните кофи и паркиралите една връз друга коли, за ето тези моменти на хармони€ и щастие, които имат мирис във въздуха по тези места. “ова е първото нещо, което ми направи впечатление.
 
Ќо по-интересното се случва във втората част. —юрреализмът продължава, само че от едната крайност отива в другата - моментът в който протагониста (за тези, които не зна€т, протагонист означава „главно действащо лице“) зърва стареца, които е извън този балон на всеобщата хармони€ и щастие. “ози старец гледаше лошо, изпитателно, с€каш или знаеше нещо, или излъчваше нещо. “огава геро€т ни се сети за една ситуаци€, ко€то най-общо бих описал като социален сблъсък. ќбикновено тези сблъсъци са изпълнени с гадна енерги€, агреси€ и все неща, които противоречаха на тази всеобща... идили€. ћомента на осъзнаване на този спомен като че ли срути тази хармони€. —кандали, агреси€, негативна енерги€ или най-просто казано обратното на идили€.
 
“ук ще направ€ един паралел... Ќе съм сигурен дали това е целта във филма, но личното ми усещане е такова.  огато се съберат двама души и едини€ започне да пее песен, ко€то други€ не знае, ще си € пее сам. Ќо ако се съберат 200 души и започнат да пе€т една и съща песен, ко€то един не знае, ще € запее и той дори с леки несъответстви€. —ъщото се случи вчера и на протеста. ≈дин викна „¬секи ден ще е така, до победата“, след което всички автоматично в един глас започнаха да викат. “ова е социалното съзнание. » сега се връщам на филма. —ъвкупността от много хора на едно м€сто като че ли създава едно общо енергийно поле, което е по-висше от индивидуалното такова. ƒостатъчно е един да създаде в мозъка си негативни емоции, че да повли€е на това поле... »зобраз€ването на това субективно, относително и не много познато нещо в L.i.dylle е страхотно!  
#L.I.DYLLE #»¬јЌ #ё–” ќ¬ #2011 #bg #dramedy #live #action #film #бг #български #драмеди€ #игрално #кино #идили€

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018