27.9 20:30ч
Ѕлагоевград
режисьор  
продуцент  
 Vincent Urban
 27 Kilometer Entertainment
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    √ермани€       година    2017      времетраене    3мин
жанр    –еклама ѕриключенски       технологи€    »грално кино      тема    »зборът ¬дъхновение
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—ветлана “одорова
публикувано на 22 ћарт 2018
ѕ ътувани€та никога не са били по-достъпни, отколкото са сега. ƒа намериш информаци€ за всичко, за което се сетиш, отнема минути. ƒа се свържеш с хора от вс€ка точка на земното кълбо (познати или не) е изключително лесно. ¬сичко това, разбира се, е предимство, то облекчава живота ни, дава ни достъпна възможност да се отдадем на нещата, които са ни интересни, да видим повече, да почувстваме повече, да узнаем повече.

ѕарадоксално обаче, постепенно то става недостатък. “уризмът се е превърнал в индустри€, в поточна лини€ на кича и унифицираността. Ћесни€т достъп до информаци€ ни прави мързеливи и незаинтересовани. ¬ъзможността във всеки един момент да се свържем с различни хора не ни помага да осъществим истински пълноценно общуване. ќтегчението, самотата, липсата на комуникаци€ са повсеместни проблеми в наши дни. «атъваме все повече и повече в т€х, б€гствата са все по-трудни, все по-невъзможни.

» все пак има хора, които откриват решение за себе си, усп€ват да придадат на живота си цв€т, пълнота, тръпка, удовлетвореност. “ъкмо такъв е геро€т на този рекламен филм на Ћуфтханза. ќткрил за себе си простата истина, че човекът е част от природата, че принадлежи към един красив, суров и удивителен св€т, Chris Burkard е намерил своето собствено м€сто.

 адрите, заснети на норвежки€ архипелаг Ћофотен са впечатл€ващи. —уровата красота на м€стото е семпла, естествена и лишена от излишества. ≈жедневната борба за оцел€ване тук не само уплътн€ва часовете ти, но също така ги изпълва с удовлетвореност, с усещането за спечелена битка, за победа на духа. „увството, че живееш, че кръвта тупти във вените ти, че мускулите ти се напр€гат, че сетивата ти са нащрек, е като наркотик, от който не можеш да се откажеш. “ова е свободата да бъдеш, маги€та да съществуваш просто, естествено, истински. јко веднъж си усетил тръпката да бъдеш такъв, всичко друго губи привлекателността си.

–екламни€т филм не само ни примамва да посетим м€стото (каквато всъщност е целта му), но и ни изкушава да поискаме този начин на живот, да помечтаем да усетим интензивното и мощно чувство, че живеем, че сме - тук и сега, само веднъж - и е възможно (и даже задължително) да бъдем щастливи по начина, който ни харесва!
 
#реклама #екстремни #спортове #сърф #Ќорвеги€ #север #студ #зима #лед #Ћофотенски #острови #северно #си€ние #планини #advert #extreme #sports #surfing #Norway #north #cold #winter #ice #Lofoten #islands #Aurora #Borealis #mountains

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018