режисьор  
продуцент  
 Vincent Urban
 27 Kilometer Entertainment
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Германия       година    2017      времетраене    3мин
жанр    Реклама Приключенски       технология    Игрално кино      тема    Изборът Вдъхновение
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Светлана Тодорова
публикувано на 22 Март 2018
П ътуванията никога не са били по-достъпни, отколкото са сега. Да намериш информация за всичко, за което се сетиш, отнема минути. Да се свържеш с хора от всяка точка на земното кълбо (познати или не) е изключително лесно. Всичко това, разбира се, е предимство, то облекчава живота ни, дава ни достъпна възможност да се отдадем на нещата, които са ни интересни, да видим повече, да почувстваме повече, да узнаем повече.

Парадоксално обаче, постепенно то става недостатък. Туризмът се е превърнал в индустрия, в поточна линия на кича и унифицираността. Лесният достъп до информация ни прави мързеливи и незаинтересовани. Възможността във всеки един момент да се свържем с различни хора не ни помага да осъществим истински пълноценно общуване. Отегчението, самотата, липсата на комуникация са повсеместни проблеми в наши дни. Затъваме все повече и повече в тях, бягствата са все по-трудни, все по-невъзможни.

И все пак има хора, които откриват решение за себе си, успяват да придадат на живота си цвят, пълнота, тръпка, удовлетвореност. Тъкмо такъв е героят на този рекламен филм на Луфтханза. Открил за себе си простата истина, че човекът е част от природата, че принадлежи към един красив, суров и удивителен свят, Chris Burkard е намерил своето собствено място.

Кадрите, заснети на норвежкия архипелаг Лофотен са впечатляващи. Суровата красота на мястото е семпла, естествена и лишена от излишества. Ежедневната борба за оцеляване тук не само уплътнява часовете ти, но също така ги изпълва с удовлетвореност, с усещането за спечелена битка, за победа на духа. Чувството, че живееш, че кръвта тупти във вените ти, че мускулите ти се напрягат, че сетивата ти са нащрек, е като наркотик, от който не можеш да се откажеш. Това е свободата да бъдеш, магията да съществуваш просто, естествено, истински. Ако веднъж си усетил тръпката да бъдеш такъв, всичко друго губи привлекателността си.

Рекламният филм не само ни примамва да посетим мястото (каквато всъщност е целта му), но и ни изкушава да поискаме този начин на живот, да помечтаем да усетим интензивното и мощно чувство, че живеем, че сме - тук и сега, само веднъж - и е възможно (и даже задължително) да бъдем щастливи по начина, който ни харесва!
 
#реклама #екстремни #спортове #сърф #Норвегия #север #студ #зима #лед #Лофотенски #острови #северно #сияние #планини #advert #extreme #sports #surfing #Norway #north #cold #winter #ice #Lofoten #islands #Aurora #Borealis #mountains

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018