10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 DYLAN & BLAKE RITSON
 BBC
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2009      времетраене    20мин
жанр    „ерен хумор       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 4 ёли 2013
L ove Hate е от онези „класически“ филми, пропити от естетиката, акцента и хумора на ¬еликобритани€, които задължително тр€бва да гледате. Love Hate, спечелил наградата на журито на Palm Springs International Short Fest през 2009, е продуциран от BBC, които впрочем май н€мат слаби филми. Love Hate е много интересна игра, случващата се върху тънката лини€ между любовта и омразата, както поетично настроените хора обичат да се израз€ват. Love Hate би могъл да бъде същинско вдъхновение за онези винаги учтиви типове, чи€то житейска позици€ е, че са добри и готини с хората и не прозират всъщност, че отрицателната енерги€ не е негативна. “€ е необходима, за да има движение. ¬ противен случаи магнита щеше да има само един полюс.
 
—поред Dylan и Blake Ritson, житейската позици€ на алтруистично настроени€ “ом май не е ключа към успеха в живота. Ќито в любовта. ќттук можем да разглеждаме Love Hate вече не просто като поредната късометражна истори€ за любов и омраза, ами като психологическа дисекци€ на два противоположни типажа, цел€ща да разберем в дълбочина каква е точно философи€та и на двамата. ƒруга интерпретаци€, ко€то също може да се направи е, че двамата всъщност представл€ват една и съща личност – нещо, което в реални€ живот май е по-веро€тно. «ащото „перфектн舓 човек не е този, който е добър с всички. Ќе е и този, който fit-ва в описанието „bad boy”. ѕерфектни€ човек е балансирани€ човек. “ой е н€къде по средата между тези двамата. ¬ една ситуаци€ може да бъде много учтив, но не е онази куха учтивост, зад ко€то не стои нищо друго. ¬ друга ситуаци€ може да си отстои позици€та (което изисква поне малка доза агреси€, претворена в качествена умствена енерги€). ќсвен това, има една тънка подсказка... “€ доминира почти през ц€лото време, което нав€ва на иде€та, че ако си the good boy е много възможно да влезеш в категори€та „балък“... ÷€лотото това противопостав€не формира и особената леко мрачна и същевременно комична атмосфера на Love Hate.
 
ќще един факт е очевидната фрустраци€ у него в началото, когато хората го подминават и също така очевидната усмивка на мацката, ко€то е щастлива с това, което е.
 
–азбира се, това са само отделни съждени€, с които може и да не сте съгласни. ‘актът, че се стига до т€х обаче, говори колко провокативен е всъщност Love Hate за съзнанието и колко много въпроси постав€. ƒава и отговори, но подозирам, че те са индивидуални за всеки, защото за различните хора, са различните степените, по които се леп€т етикетите добър, лош, сладък, мил, готин, груб, балък, пич и т.н. ќбичам такива филми, защото те осмисл€т многократно времето, което си отделил, за да ги изгледаш.
 
#love #hate #великобритани€ #uk #DYLAN #& #BLAKE #RITSON #bbc #2009 #black #humor #live #action #черен #хумор #dark #comedy #игрално #кино

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018