03.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 DYLAN & BLAKE RITSON
 BBC
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2009      времетраене    20мин
жанр    Черен хумор       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 4 Юли 2013
L ove Hate е от онези „класически“ филми, пропити от естетиката, акцента и хумора на Великобритания, които задължително трябва да гледате. Love Hate, спечелил наградата на журито на Palm Springs International Short Fest през 2009, е продуциран от BBC, които впрочем май нямат слаби филми. Love Hate е много интересна игра, случващата се върху тънката линия между любовта и омразата, както поетично настроените хора обичат да се изразяват. Love Hate би могъл да бъде същинско вдъхновение за онези винаги учтиви типове, чиято житейска позиция е, че са добри и готини с хората и не прозират всъщност, че отрицателната енергия не е негативна. Тя е необходима, за да има движение. В противен случаи магнита щеше да има само един полюс.
 
Според Dylan и Blake Ritson, житейската позиция на алтруистично настроения Том май не е ключа към успеха в живота. Нито в любовта. Оттук можем да разглеждаме Love Hate вече не просто като поредната късометражна история за любов и омраза, ами като психологическа дисекция на два противоположни типажа, целяща да разберем в дълбочина каква е точно философията и на двамата. Друга интерпретация, която също може да се направи е, че двамата всъщност представляват една и съща личност – нещо, което в реалния живот май е по-вероятно. Защото „перфектния“ човек не е този, който е добър с всички. Не е и този, който fit-ва в описанието „bad boy”. Перфектния човек е балансирания човек. Той е някъде по средата между тези двамата. В една ситуация може да бъде много учтив, но не е онази куха учтивост, зад която не стои нищо друго. В друга ситуация може да си отстои позицията (което изисква поне малка доза агресия, претворена в качествена умствена енергия). Освен това, има една тънка подсказка... Тя доминира почти през цялото време, което навява на идеята, че ако си the good boy е много възможно да влезеш в категорията „балък“... Цялотото това противопоставяне формира и особената леко мрачна и същевременно комична атмосфера на Love Hate.
 
Още един факт е очевидната фрустрация у него в началото, когато хората го подминават и също така очевидната усмивка на мацката, която е щастлива с това, което е.
 
Разбира се, това са само отделни съждения, с които може и да не сте съгласни. Фактът, че се стига до тях обаче, говори колко провокативен е всъщност Love Hate за съзнанието и колко много въпроси поставя. Дава и отговори, но подозирам, че те са индивидуални за всеки, защото за различните хора, са различните степените, по които се лепят етикетите добър, лош, сладък, мил, готин, груб, балък, пич и т.н. Обичам такива филми, защото те осмислят многократно времето, което си отделил, за да ги изгледаш.
 
#love #hate #великобритания #uk #DYLAN #& #BLAKE #RITSON #bbc #2009 #black #humor #live #action #черен #хумор #dark #comedy #игрално #кино

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018