14.12 19:30ч
—амоков
режисьор  
producer  
writer  
 Dan Hodgson
 Lizzie Brown
 Dan Hodgson
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
http://danhodgsonfilms.com/
държава    ¬еликобритани€       година    2015      времетраене    6мин
жанр     омеди€       технологи€    »грално кино      тема    »ронични обрати
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 ристина ’ристова
публикувано на 17 ќктомври 2018
L ove Is Blind затвърждава правилото, че за качествено късо кино е достатъчно да се филмира една семпла ситуаци€, разгледана от неочакван ъгъл.

—южетът на лентата ни разкрива свеж прочит на класически€ любовен триъгълник - мъжът се прибира у дома и заварва жена си с друг. ¬ъпреки асоциаци€та с клишето, на което са посветени безброй вицове и трагедии, тук н€ма следа нито от скука, нито от драма. Ќапротив – филмът е смела и остроумна комеди€.

÷€лата работа се крие в това, че мъжът на јлис е глухон€м и не може да долови присъствието на любовника й. “айната е опазена. »ли поне така см€та јлис...

‘актът, че един от героите има физически недостатък, но не е обрисуван така че зрител€т да го съжал€ва заради това (а само заради ужасната му жена), е смело решение, което е довело до страхотен резултат от гледна точка на сценари€.

јктьорската игра е на ниво, а типажите са перфектно подбрани съобразно ролите. ƒиалогът между јлис и нейни€ любовник е едновременно напрегнат и забавен, а “хореографи€та” и монтажът му са висш пилотаж.

 адрите се редуват в задъхан ритъм. ћоментите, в които се смеете и тези, в които забивате нокти в облегалката на дивана, защото ви се струва, че ей сега ще спипат героин€та или просто защото отношението й ви лази по нервите, се редуват по гениален начин.

¬същност разм€ната на реплики като в игра на пинг-понг в присъствието на трети и абсолютната липса на тактичност у героите са запазена марка на режисьора и сценарист ƒан ’оджсън. ћожете да ги видите и в късометражната му комеди€ Are You Albert (2013).

‘иналът на Love Is Blind отново взема традиционна сцена и € вплита в поредицата от събити€ на екрана по оригинален начин. “ака де, още от зората на киното сме научили, че партитата-изненада никога не вод€т до добър развой на нещата.

¬ едно интервю режисьорът сподел€, че целта му е била да създаде игрив и забавен филм, който преобръща очаквани€та на публиката и си играе с представите ни във всеки момент. » Love Is Blind е точно такъв филм.
#любов #изнев€ра #неловка #ситуаци€ #love #adultery #awkward #situation

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018