11.8 21:00ч
Трявна
режисьор  
producer  
writer  
 Dan Hodgson
 Lizzie Brown
 Dan Hodgson
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
http://danhodgsonfilms.com/
държава    Великобритания       година    2015      времетраене    6мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема    Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Кристина Христова
публикувано на 17 Октомври 2018
L ove Is Blind затвърждава правилото, че за качествено късо кино е достатъчно да се филмира една семпла ситуация, разгледана от неочакван ъгъл.

Сюжетът на лентата ни разкрива свеж прочит на класическия любовен триъгълник - мъжът се прибира у дома и заварва жена си с друг. Въпреки асоциацията с клишето, на което са посветени безброй вицове и трагедии, тук няма следа нито от скука, нито от драма. Напротив – филмът е смела и остроумна комедия.

Цялата работа се крие в това, че мъжът на Алис е глухоням и не може да долови присъствието на любовника й. Тайната е опазена. Или поне така смята Алис...

Фактът, че един от героите има физически недостатък, но не е обрисуван така че зрителят да го съжалява заради това (а само заради ужасната му жена), е смело решение, което е довело до страхотен резултат от гледна точка на сценария.

Актьорската игра е на ниво, а типажите са перфектно подбрани съобразно ролите. Диалогът между Алис и нейния любовник е едновременно напрегнат и забавен, а “хореографията” и монтажът му са висш пилотаж.

Кадрите се редуват в задъхан ритъм. Моментите, в които се смеете и тези, в които забивате нокти в облегалката на дивана, защото ви се струва, че ей сега ще спипат героинята или просто защото отношението й ви лази по нервите, се редуват по гениален начин.

Всъщност размяната на реплики като в игра на пинг-понг в присъствието на трети и абсолютната липса на тактичност у героите са запазена марка на режисьора и сценарист Дан Ходжсън. Можете да ги видите и в късометражната му комедия Are You Albert (2013).

Финалът на Love Is Blind отново взема традиционна сцена и я вплита в поредицата от събития на екрана по оригинален начин. Така де, още от зората на киното сме научили, че партитата-изненада никога не водят до добър развой на нещата.

В едно интервю режисьорът споделя, че целта му е била да създаде игрив и забавен филм, който преобръща очакванията на публиката и си играе с представите ни във всеки момент. И Love Is Blind е точно такъв филм.
#любов #изневяра #неловка #ситуация #love #adultery #awkward #situation

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018