РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 LAURA SICOURI
 KEDAVRE EXQUIS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Франция       година    2013      времетраене    4мин
жанр    Експериментален       технология    Анимация      тема    Абсурд Вдъхновение
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Стефан Добрев
публикувано на 4 Декември 2013
Н есвързани кадри, някои неясни изображения, никаква последователност. Общо взето това е, но какво са се опитали да предадат авторите на тази "азбука"? Най-доброто ми предположение е, че просто са искали да възбудят внимание върху въпросната съставка. Нека пробваме да разберем защо.

Обикновено съм против всякакви синтетични наркотици, но за да бъда обективен потърсих информация в интернет от хора, които са ползвали LSD. Те го сравняват с халюциногените гъби, защото ефектите са подобни. А какви са именно? Оказва се, че едва ли ще видите нещо, което не е там. Помислих си "егати калпавите халюциногени". Общо взето, тези вещества увеличават любопитството ви. Не към нещо конкретно, а към всичко конкретно. Вглеждате се в детайлите, изследвате текстурата на материали, които иначе не биха ви направили никакво впечатление.

Разбира се, наркотиците се казват така, защото, логично, водят но некроза на мозъка. Да, но се оказва, че не точно. Ако прекалите, наистина ще свършите като утрепка в някоя канавка. Но още египтияните са познавали психотропни вещества и са ги ползвали сериозно при това. Накратко - съзнанието има две състояния - будно и сънуващо. Не ги приемайте буквално. Може да сте будни, но да се размечтаете или да осъзнаете, че сънувате и да разсъждавате трезво. Балансът между двете означава, че познавате себе си и имате контрол над мисълта си. Днес равновесието е изтеглено изключително към реалният свят, материалното и "будното" състояние. За щастие поколенията след 70те започват един бавен процес обратно към баланса. Разните му там цветни коси, ванове WV и природни вещества. Странна работа.

Какво трябва да се промени? Отношението на хората към проблема. Защото той ще съществува, докато има толкова невежи, които да не знаят нищо по въпроса, но да са твърдо против (и в политиката е така). Намерих един страхотен пример за различните мнения. Един тип работи по книга за LSD с член на асоциация срещу наркотиците. Трябва да изберат снимка. От стотиците, които са разгледали, са се спряли на една - човек, лежащ на земята гледа разлята Кока Кола. Онзи от асоциацията я харесва, защото тя показва как ползващите наркотици са толкова спрели и тривиални, че не мислят за нищо. Онзи пишещ книгата я харесва, защото показва как този човек вижда всичко във всичко. В разлятата Кока Кола вижда Вселената с галактиките й.  Какво повече да кажа?
#lsd #лсд #abc #drugs #наркотици #друсане #забавно #random #france #франция #анимация #animation #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018