15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 TOM HANKINS
 ROY NIETERAU
 GUIDO PUJIK
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ’оланди€       година    2011      времетраене    2мин
жанр    ≈кшън ≈пичен       технологи€    3D анимаци€      тема    —мелост
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 4 Ќоември 2012
M ac 'n' Cheese е брутален екшън, представен чрез красива анимаци€. “ова не е случайно. јнимаци€та е манипулативен начин за представ€не на ситуации и персонажи, защото дълги години се правеше само за деца и това се е закодирало в съзнанието на всички. ≈дна и съща сцена, игрална и анимирана води до много различни усещани€, защото анимаци€та € възприемаме през детската ни призма, така да се израз€, ко€то е по-безкритична, искрена и до известна степен оформ€ н€кои елементи на подсъзнанието, свързани със социалните умени€, разбирането за взаимоотношени€, възпри€ти€та за добро и лошо, както и логическата връзка действие-противодействие. ƒнес, обаче, т€ с пълна сила навлиза и в киното за „големи“, разбира се, без да броим азиатските розови анимета още от 80-те. Mac 'n' Cheese конкретно е доста вулгарна като за деца, за мен е супер €ка, а за възрастните (слава Ѕогу още не съм такъв) веро€тно ще е обект на доста критики. “ежки наркотици и див дъбстеп, докато гледаме епичната гонитба през американските магистрали, следвана от тотален безпор€дък... какво по-добро от това?! јдреналин, равностоен на същи€ във филм с Ўварценегер, —талоун, —тейтъм и ”илис в епична битка за спас€ването на «ем€та. ѕри€тно гледане!

«а любителите на моите писани€, да продължат надолу. ўе ви сподел€ едно наблюдение, което имам от известно време. —тава дума за наркотиците. Ќе знам дали забел€звате, че последните години отношението към наркотиците в световен мащаб се промен€. ѕак са гадни, вредни, опасни, но н€какси в почти всеки американски кино блокбъстър последните три години, се споменава поне веднъж чадела, за американските сериали не говор€ изобщо, където редовно и се пуши, в музиката също има немалко парчета, издигащи тревата в култ. ƒори Ћейди √ага преди два месеца написа в Twitter колко е €ка тревата. » където и да е, т€ се представ€ като продукт за успокоение, см€х, задължителна за събирани€ с при€тели, booster за ума и т.н. “олкова ми прилича на продуктовото позициониране... —мело бих казал, че този мейнстрийм, подхванал света, внушава нов имидж на тревата и нищо чудно след десет-петнайсет години и сега вече назр€ващото целокупно желание да се легализира, да изригне и наистина да се случи. “ази анимаци€ абсолютно безскрупулно прави реклама на коката или амфетите, не съм сигурен, но и все та€, защото ефектът им е сходен и доста добре описан впрочем. Ќевъзможно добре като за човек, който не е опитвал. «начи стигнахме до извода, че създател€т е опитвал и очевидно това не му пречи да създаде едно страхотно филмче, което печели и н€колко награди. “ова е показателно, че не тр€бва хората да бъдат етикетирани, защото клишето „наркоман“ отдавна вече не отговар€ на реалността. “е са навс€къде. » в офиса, и сред при€телите ни. ƒори шефа ни. Ќ€кои го кри€т точно заради погрешната обществена представа и страх от порицание. ƒруги не го кри€т.

“ова ми лирично отклонение в никакъв случай не е призив или одобрение на употребата на наркотични вещества. Ќо по смисъл, не представл€ва и обратното! “ова е просто гледна точка.
#mac #n #cheese #Tom #Hankins #action #animation #pc #екшън #анимаци€ #2011 #сащ #usa

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018