РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 TOM HANKINS
 ROY NIETERAU
 GUIDO PUJIK
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Холандия       година    2011      времетраене    2мин
жанр    Екшън Епичен       технология    3D анимация      тема    Смелост
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 4 Ноември 2012
M ac 'n' Cheese е брутален екшън, представен чрез красива анимация. Това не е случайно. Анимацията е манипулативен начин за представяне на ситуации и персонажи, защото дълги години се правеше само за деца и това се е закодирало в съзнанието на всички. Една и съща сцена, игрална и анимирана води до много различни усещания, защото анимацията я възприемаме през детската ни призма, така да се изразя, която е по-безкритична, искрена и до известна степен оформя някои елементи на подсъзнанието, свързани със социалните умения, разбирането за взаимоотношения, възприятията за добро и лошо, както и логическата връзка действие-противодействие. Днес, обаче, тя с пълна сила навлиза и в киното за „големи“, разбира се, без да броим азиатските розови анимета още от 80-те. Mac 'n' Cheese конкретно е доста вулгарна като за деца, за мен е супер яка, а за възрастните (слава Богу още не съм такъв) вероятно ще е обект на доста критики. Тежки наркотици и див дъбстеп, докато гледаме епичната гонитба през американските магистрали, следвана от тотален безпорядък... какво по-добро от това?! Адреналин, равностоен на същия във филм с Шварценегер, Сталоун, Стейтъм и Уилис в епична битка за спасяването на Земята. Приятно гледане!

За любителите на моите писания, да продължат надолу. Ще ви споделя едно наблюдение, което имам от известно време. Става дума за наркотиците. Не знам дали забелязвате, че последните години отношението към наркотиците в световен мащаб се променя. Пак са гадни, вредни, опасни, но някакси в почти всеки американски кино блокбъстър последните три години, се споменава поне веднъж чадела, за американските сериали не говоря изобщо, където редовно и се пуши, в музиката също има немалко парчета, издигащи тревата в култ. Дори Лейди Гага преди два месеца написа в Twitter колко е яка тревата. И където и да е, тя се представя като продукт за успокоение, смях, задължителна за събирания с приятели, booster за ума и т.н. Толкова ми прилича на продуктовото позициониране... Смело бих казал, че този мейнстрийм, подхванал света, внушава нов имидж на тревата и нищо чудно след десет-петнайсет години и сега вече назряващото целокупно желание да се легализира, да изригне и наистина да се случи. Тази анимация абсолютно безскрупулно прави реклама на коката или амфетите, не съм сигурен, но и все тая, защото ефектът им е сходен и доста добре описан впрочем. Невъзможно добре като за човек, който не е опитвал. Значи стигнахме до извода, че създателят е опитвал и очевидно това не му пречи да създаде едно страхотно филмче, което печели и няколко награди. Това е показателно, че не трябва хората да бъдат етикетирани, защото клишето „наркоман“ отдавна вече не отговаря на реалността. Те са навсякъде. И в офиса, и сред приятелите ни. Дори шефа ни. Някои го крият точно заради погрешната обществена представа и страх от порицание. Други не го крият.

Това ми лирично отклонение в никакъв случай не е призив или одобрение на употребата на наркотични вещества. Но по смисъл, не представлява и обратното! Това е просто гледна точка.
#mac #n #cheese #Tom #Hankins #action #animation #pc #екшън #анимация #2011 #сащ #usa

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018