10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 SHUCHI TALATI
 KELSEY MCNAMEE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2013      времетраене    20мин
жанр    ƒрама       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
≈лена –апонджиева
публикувано на 1 —ептември 2013
дна от най-силните страни на филма е, че иде€та му е проста и много ефектна – дискуси€та по въпроса за моногами€та съществува откакто св€т светува и зрител€т неизменно ще се идентифицира с една от двете страни. ¬ъпреки това един толкова психологически проблем е труден за предаване и Mae and Ash дължи тежестта си на майсторска реализаци€.
 
‘илмът е много стилово издържан и всичко е в детайлите.
 
ќт една страна имаме страхотната кинематографи€. ѕозиционирането на кадрите и играта със светлината и цветовете са просто отлични и си личи, че режисьорът е не просто университетско школуван, но и... жена. ÷ели€т стил на филма се отличава с една чувственост и деликатност, характерна при вече утвърдилите се жени режиьори като Mira Nair и Sofia Coppola.
 
ќт друга страна имаме онези детайли от филма, които създават атмосферата и разказват онази истори€, ко€то така и не става част от диалога. ƒвойка, в чийто дом всичко е в светли и изчистени тонове; мъжът използва ћак, играе шах сутрин и се облича по един начин, стереотипно асоцииран с хора с по-свободно мислене; жената е със също толкова естесвен и неглиже гардероб и прическа; още на първата минута от филма ни става €сно, че двамата (или поне едини€т) е с доста крайно мнение относно моногамността. ƒействително режисьорката Suchi Talati работи със стереотипи, но не в степен, в ко€то това би подразнило, а по-скоро с разказвателни цели.
 
» понеже стана въпрос за диалог, нека отбележим, че той не е важен. ¬ажното е всъщност това, което остава недоизказано и което се случва в паузите, когато не се говори. ѕогледите, жестовете, действи€та (които между другото са брилиантно продбрани да илюстрират и задълбочат конфликта) – истори€та се крие в т€х. “ук се намесва и отличната актьорска игра и в крайна сметка се потап€ме в атмосферата на несигурност, въздържаност, съмнени€, болка и вътрешна борба, за които през цели€ филм не се изрича нито думичка. 
 
¬ момента режисьорката снима първи€т си пълнометражен филм (Guttersnipes) и след подобна силна за€вка като Mae and Ash, честно казано очаквам с любопитство нещо качествено и интересно.
#ash #and #mae #film #short #shortfilm #UK #¬еликобритани€ #drama #аш #драма #игрално #кино # #мей #късометражен #филм #късо #кино #shuchi #talati #monogamy #polygamy #open #relationship

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018