РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 SAM DE JONG
 NFTA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Холандия       година    2013      времетраене    20мин
жанр    Драма       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 10 Юли 2013
Н а тазгодишното издание на Sundance имаше доста силни заглавия, едно от които е Magnesium. За наше щастие, студентският екип зад този филм съвсем адекватно решава, че мястото на този впечатляващ филм е в интернет. Зная, че 20 минути в интернет са гигантично много време, но Magnesium ги заслужава.
 
Гимнастичката разбира, че е бременна дни преди голям турнир, от който в общи линии зависи дали бъдещето й ще бъде отдадено на гимнастиката или всичко, което е градила като умения години наред ще бъде зачеркнато. Сам по себе си този казус звучи не особено рационален, но имайте предвид, че светът на гимнастиката и на спорта изобщо, е светът на конкуренцията. Там стотните и грамовете имат определящо значение. А едно дете в корема променя всичко. Променя живота й толкова, колкото спорта е изкривил преценката й. Сега помислете вие ако бяхте на нейно място как бихте постъпили? Кариерата, за която сте мечтали и сте се борили цял живот или детето, което не искате особено?
 
Magnesium  е заснет без механико-спомагателни средства за камерата (т.е. изцяло на ръка) по Super 16 технологията. Придържането основно към близките кадри не е случайно, това създава по-плътно усещане за нейния вътрешен свят, динамиката на спорта, едва доловимите емоции и като цяло съвсем леко внася нотка на биография, въпреки че филмът си е чисто игрален. Този кинематографичен стил като че ли най-точно пасва на историята и по всеки друг начин заснет, нямаше да носи същата сила, каквато носи сега. И да напомня за въпроса... вие какво ще направите?
#magnesium #Холандия #holland #netherlands #live #action #drama #драма #игрално #кино #2013 #sundance #sam #de #jong #nfta

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018