РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
СЦЕНАРИСТ  
 DON PERCY
 ADONIS FILMS
 DON PERCY
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Австралия       година    2013      времетраене    7мин
жанр    Комедия       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Ясен Таха
публикувано на 6 Април 2014
П ролетта боде, къде си бе, момче? В това време на годината е тенденция да минем през очакваните пролетни почиствания, че дори скоро е ежегодното Да изчистим България за  един ден. Но, като цяло, хората са готови за промяна и започване на чисто. Явно така е и в далечна Австралия и, по-точно, във късометражния филм на Don Percy. Въпреки гротеската, красива и цветна романтична комедия, която кара човек да се усмихне, особено в хубавите пролетни дни напоследък. (Напоследък ми върви с австралийските romcom, но не мога да си кривя душата, че определено ги бива в тях!)

Начинът на изпълнение (снимане, ефекти и монтаж) напомнят на филмите на Baz Luhrman, особено на последното му творение Великият Гетсби, особено, в последната сцена с ретро колата. Но като че ли тези похвати са по-подходящи в конкретния случай, когато е един такъв смешен, неангажиращ разказ за възрастен човек, който иска да си припомни младостта. Четейки други ревюта и статии, разбирам, че филмът е одобрен и от публиката и от критиците и, затова и получава втора награда на TropFest. На австралийската публика е познат създателят Don Percy, който още на 10 започва да снима и се занимава с късо кино още от 80-те, но след това и минава през музикални клипове и пълнометражни направени за телевизията и салоните.

На моменти по-гнусливите от аудиторията може да се обърнат на една страна, но анимираните кадри, в които Horrie собственоръчно минава през различни процедури, са повече от интересни. Те варират от избелване на зъбите с коректор до изпъване на кожата с помощта на безопасни игли. Неговата амбиция да мине през тези процеси е да се срещне с момиче, което вижда в списание със секция за запознанства. Този казус е много актуален при наличието на хилядите сайтове, обяви във вестници и агенции, които помагат на хората да намерят половинки, но без да си познавал и виждал човека, можеш, вместо на 19 годишна мацка, да попаднеш на 56 годишен луд. Тези начини са, според мен, изродени донякъде и тук те са представени така, но по начин, по който да приемеш истината леко.

Срещата между Horrie (дали името идва от Horrible?) и хубавото момиче от обявата все пак я има и протича без грешка, въпреки непрекъснатите усилия да не се разбере, че под корицита, книгата е.. старо издание. Хубавото на историята тук е и фактът, че сигурно има хора по света, които въпреки възрастта си и самотата, са готови да продължат напред и да взимат всичко от живота докрай. Филмът докарва желанието у всеки, гледал го, да си каже или поне помисли един от известните лафоризми в интернет Faith in humanity restored.    
#makeover #пълна #промяна #australia #австралия #horrie # #don #percy #2013 #tropfest #comedy #комедия #retro #ретро #old #man #старец #don #percy #ADONIS #FILMS

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018