10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
режисьор  
продуцент  
 CONOR O GRADY
 DANIELE BARON
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2014      времетраене    5мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
 онстантин ћравов
публикувано на 16 ћай 2014
ѕ адението на журналиста ≈д ћичъл е типичен пример за реципрочната «ападна мечта. Ќ€кои още € наричат американска, но благодарение на глобалните медии т€ отдавна е изгубила вс€каква националност и принадлежи на «ападната цивилизаци€. ≈дин нашенски пример за не€ – милионерът-бедн€к от  ърджали.

»менно милионери-бедн€ци. ’ора, имали всичко, а после сринали се заради неовлад€ни пороци (най-често алчност, но и в доста случаи - пиене) или лош късмет. Ќеусп€ли да се справ€т с динамиката на тази верси€ на живота, в ко€то сме принудени да битуваме днес. Ќеобходимите балансьори. јко не искаш това да ти се случи тр€бва да си посто€нно нащрек ... »наче ставаш от милионер – бедн€к. »ли по-лошо – напълно обикновен. ƒруга тема.

Ќ€колко са интересните за мен моменти, в този доста семпъл къс филм, които не бих могъл да усет€ от стати€та за ≈д ћичъл в ”икипеди€.  

≈дин от т€х е това, което ≈д разказва за един определен етап от живота си на клошар. Ќеговото умълчаване и как най-накра€ усп€ва да прозре и осмисли живота. —тари€т ≈д е бил алкохолик. Ќ€мам иде€ дали изобщо е стигнал до н€какви прозрени€ в пи€нските си вечери на пейката или се прави на интересен. јко взема предвид прозрени€та на други бездомни пи€ници с които съдбата ме е срещала в малките часове из софийските улици, то подобни размисли, дори и пон€кога загатващи гениалност, винаги са прекалено разпил€ни и замъглени от разредени€ медицински спирт. “ака или иначе, ≈д е излекуван и измъкнат от калта изц€ло с чужда помощ, а характерът на размислите му на мен не ми стана изц€ло €сен.

Ќо все повече ми прави впечатление, че извън интелектуални€ труд, моментите на прозрение се превръщат в запазена територи€ на пълни€ провал и/или прежив€вани€ близки до смъртта. ¬ аналаговата цикличност на ежедневието, обикновени€т човек е лишен от възможността за  прекалено много размисли за живота, освен ако не е докаран до абсолютното му дъно. «арежи прозрени€та – изчисти си печката, оправи си балкона, изкъпи се, тр€бва да ходиш на работа ... ћногото философстване е за философите и клошарите. ‘илософствай сам, пи€н на пейката. »наче прави, каквото е важно – поддържай жизнени€ си стандарт, умри н€кой ден. “акива ми ти работи.

ƒругото... Ѕрутални€т сарказъм всичко това да се случи на един журналист-новинар. ’ора, които са принудени да превръщат хил€ди човешки съдби, трагедии, феномени и въобще всичко необичайно случващо се в една ежедневна еднотонална темпорална текстова равнина. —игурно на стари€т ≈д изобщо не му е било при€тно да се превърне в изречението „един от стотиците британци, озовали се на улицата, поради кредитни проблеми през годината”, което е прочитал толкова пъти, без и косъм от главата му да се почувства зле.   

≈*и му майката и живот, а?

PS - ћежду другото има н€какъв стар американски космонавт, който също се казва ≈д ћичъл, и твърди, че Ќј—ј умишлено прикрива съществуването на извънземни. » той е в новините.
#making #the #news #да #направиш #новините #ед #мичъл #водещ #журналист #телевизи€ #телевизионен #клошар #скитник #бездомник #пи€ница #провал #документален #филм #късмет #съдба #DOCUMENTARY #TV #NEWS #тв #водещ #новинар #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018