РЕЖИСЬОР  
СЦЕНАРИСТ  
 EDSON ODA
 EDSON ODA
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Бразилия       година    2013      времетраене    5мин
жанр    Уестърн       технология    Мултимедия      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Константин Мравов
публикувано на 5 Януари 2014
Е ха, колко по-оригинален може да стане човек, а? Пичът създател Edson Oda, който учи филмово изкуство в Лос Анджелис, твърди че Malaria “комбинира оригами, киригами, time lapse, nankin илюстрации, комикси и уестърн кино.” Аз лично не съм достатъчно културен, за да разпозная всички тези елементи, не знам дали този филм е иновация, или подобни неща са правени и преди, но определено ми се ще Edson да е от най-добрите ми приятели.

Колко ще е готино да имам такива приятели ... На които нещо подобно им идва наум, и в последствие не удавят идеята в евтино безалкохолно и чипс, ами хващат и я реализират! Искам тоя пич да ми е приятел, да ми разказва за идеите си и заедно да пестим нужните петдесет лева. (честно, освен компютъра и хубавия апарат, колко мислите че са му трябвали за това? Да не говорим, че някой може да му услужи и с техниката, нужно е само да му разкаже за колко яко нещо ще става въпрос).

После ще обиколим заедно няколко фестивала по света, където ще ядем и пием без пари, а аз ще се чувствам сякаш част от похвалите са и за мен. След известно време може да се опитам да му пробутам и някой български сюжет, който да разкажем по същия начин, за чест и слава на Родината. Не някакъв наемен убиец да се опитва да застреля Смъртта, ми Гларус да сваля Любовта ... примерно. Или перничанин да се опитва да пребие Тъпотията ... Ще го измислим.

Ок, щипя се. Malaria е жесток най-вече защото показва огромния потенциал и находчивата оригиналност на създателя си. Не знам дали Edson няма да прекъсне в университета заради някоя мацка, и да се върне безславно в Бразилия, но се надявам някой ден да видим точно тази находчивост комбинирана със средствата на класическата кинематография и някой сценарий, който не е уестърн еквивалент на изтъркан виц.
#malaria #малария #уестърн #оригами #киригами #комикси #анимация #смърт #наемен #убиец #бразилски #португалски #

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018