08.8 20:00ч
Созопол
Ловни Дол
РЕЖИСЬОР  
ПРОДУЦЕНТ  
 STEVE CUTTS
 STEVE CUTTS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    Великобритания       година    2012      времетраене    3мин
жанр    Епичен Дистопия       технология    Анимация      тема    Консумеризъм Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 9 Юни 2013
Т рябва да призная, че Man е запомнящ се късометражен филм! Всичките аспекти на филма са нетипични, но толкова въздействащи, колкото и филмът на Ал Гор за глобалното затопляне. Забележете, че нито се говори, нито се навлиза в подробностите на различните измерения на взаимодействието човек-природа, които филмът засяга, но тягостното усещане за обща отговорност успешно ни се вменява. Тъмните страни на това взаимодействие, които се обособяват в течение на десетки хиляди години, откакто хората са започнали да градят първите общества, са събрани в 3 минути, което за някои може да подейства шокиращо, за други като просветление какво би показала една имагинерна гледна точка някъде там в небето, от която времето се движи 100 пъти по-бързо. Всички се впечатляваме от тези неща как човечеството експлоатира животни, замърсява природата и изпразва земните недра. Но нека си го признаем... Освен прилагането на научен напредък по отношение оптимизация на производство и енергия, което става на политическо ниво, ние нищо не можем да направим.

За производството на един обикновен кабел са нужни сериозно количество метали - мед, алуминий за оптика и петрол, понякога и каучук за външната им обвивка. За производството на един лаптоп са нужни поне 30 различни вида суровини. Защо казвам всичко това?! Защото тази картинка, която обрисува Man, описва едно статукво, което, за жалост, е нужно на света да функционира такъв, какъвто го познаваме. Интернет навсякъде, достъпна информация, развлечение и т.н. Дотук визирам само Интернета и пряко свързаните индустрии с него. Представете си строителството, автомобилите, дрехите, предметите, храната... Но това е друга тема. Споменах ли, че впечатляващо добрата анимация е създадена на Adobe Flash?! Всяка година се представят нови и нови постижения в анимацията. Докъде ли ще стигне това? Осмо изкуство?
#man #човек #nature #природа #connection #връзка #2012 #flash #animation #флаш #анимация #STEVE #CUTTS #cutts #man #човек #консумеризъм #consumerism

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018