18.12 23:30ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 STEVE CUTTS
 STEVE CUTTS
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2012      времетраене    3мин
жанр    ≈пичен ƒистопи€       технологи€    јнимаци€      тема     онсумеризъм »ронични обрати
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 9 ёни 2013
р€бва да призна€, че Man е запомн€щ се късометражен филм! ¬сичките аспекти на филма са нетипични, но толкова въздействащи, колкото и филмът на јл √ор за глобалното затопл€не. «абележете, че нито се говори, нито се навлиза в подробностите на различните измерени€ на взаимодействието човек-природа, които филмът зас€га, но т€гостното усещане за обща отговорност успешно ни се вмен€ва. “ъмните страни на това взаимодействие, които се обособ€ват в течение на десетки хил€ди години, откакто хората са започнали да град€т първите общества, са събрани в 3 минути, което за н€кои може да подейства шокиращо, за други като просветление какво би показала една имагинерна гледна точка н€къде там в небето, от ко€то времето се движи 100 пъти по-бързо. ¬сички се впечатл€ваме от тези неща как човечеството експлоатира животни, замърс€ва природата и изпразва земните недра. Ќо нека си го признаем... ќсвен прилагането на научен напредък по отношение оптимизаци€ на производство и енерги€, което става на политическо ниво, ние нищо не можем да направим.

«а производството на един обикновен кабел са нужни сериозно количество метали - мед, алуминий за оптика и петрол, пон€кога и каучук за външната им обвивка. «а производството на един лаптоп са нужни поне 30 различни вида суровини. «ащо казвам всичко това?! «ащото тази картинка, ко€то обрисува Man, описва едно статукво, което, за жалост, е нужно на света да функционира такъв, какъвто го познаваме. »нтернет навс€къде, достъпна информаци€, развлечение и т.н. ƒотук визирам само »нтернета и пр€ко свързаните индустрии с него. ѕредставете си строителството, автомобилите, дрехите, предметите, храната... Ќо това е друга тема. —поменах ли, че впечатл€ващо добрата анимаци€ е създадена на Adobe Flash?! ¬с€ка година се представ€т нови и нови постижени€ в анимаци€та. ƒокъде ли ще стигне това? ќсмо изкуство?
#man #човек #nature #природа #connection #връзка #2012 #flash #animation #флаш #анимаци€ #STEVE #CUTTS #cutts #man #човек #консумеризъм #consumerism

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018