15.11 16:00ч
ѕловдив
–≈∆»—№ќ–  
—÷≈Ќј–»—“  
 JERAD DANE BENSIK
 JUSTIN PATTERSON
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    16мин
жанр    “рилър       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 14 ёни 2013
¬ ечни€т въпрос за живота и смъртта е провокирал хил€ди автори, режисьори, музиканти, врачки, доктори и прочие да мисл€т по въпроса и да създават какви ли не възможни интерпретации на отговора му. Ќо и до днес никой не е съвсем сигурен. Stanislaw Lem има роман на тази тема, озаглавен Golem, в който изследва нуждата на човека да задава тези фундаментални въпроси, воден от способността да осъзнае съществуването си. “ова и ни характеризира като човеци – по-различни същества от животните, защото са овлад€ли разума си.
 
¬ Mars & Venus до средата на филма, подобно на ефекта в Pizza Verdi, см€таме, че мъжа й е починал и духа му все още витае в къщата им. Ќо след това вече не сме сигурни кой жив, кой умр€л... —амо по себе си това е много странна и завлад€ваща истори€, защото много е сложно без „разказ“ да осъзнаеш в един кадър ситуаци€та, в ко€то по н€какъв начин едини€ чува и усеща присъствието на други€, но не се знае кой е призрака, защото мисълта изобщо, че може би не си жив и съществуваш в н€каква паралелна вселена може да те срине тотално. ј може и да те превърне в звезден прах, свободно витаещ в  осмоса. —транен филм, но по н€какъв начин накра€ те кара да задаваш въпроси, за които може да се учудиш, че си способен изобщо да си зададеш.
 
¬се още не съм сигурен каква точно е иде€та, заложена в заглавието. “€ казва „първо полет€х покрай Ѕога ћарс, а после покрай Ѕогин€та ¬енера...“. јз мисл€, че това е свързано с иде€та изобщо за ћарс и ¬енера, че са вдъхнали по н€какъв начин живот на планетата ни.  » макар да ви звучи нелогично, отново Stanislaw Lem казва, че човешкото съзнание има нужда от отправни точки и н€кои сладки лъжи, за да оправдае своето съществуване и своето върховенство. ћарс и ¬енера са именно такива точки, които използваме за опора на теориите си и макар днес никой да не излиза навън с мисълта, че оттам са тръгнали мъжете и жените, ако хората не в€рваха в това стотици години преди нас, веро€тно н€маше да се развием по този начин в социален аспект. «ащото е доказано, че в€рата дърпа човешки€ разум напред. јко не беше в€рата в нещо, щ€хме да седим и да гледаме безцелно в тавана... ј любовта накра€ ги освободи и ги превърна наистина в звезден прах.  расиво!
#Mars #& #Venus #JERAD #DANE #BENSIK #2012 #thriller #live #action #трилър #игрално #кино #2012 #USA #—јў

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018