17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
 VINCENT LAFORET
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    11мин
жанр    ≈кшън       технологи€    »грално кино      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 18 ƒекември 2013
M obius е дело на Vincent LaForet, режисьор, фотограф и кинематографист, на когото Canon възлага големи надежди. “ози филм е представен заедно с представ€нето на нови€ Canon C300, a из »нтернет върви мълвата, че именно LaForet е предизвикал DSLR вълната преди години, ко€то днес доведе до ситуаци€, в ко€то всеки пети има DSLR, а множество къси филми, музикални клипове и прочие се снимат с огледално-рефлексни апарати, а не камери.
 
«атова е и тази €вна реклама на Canon, изразена освен с логото, и с хипер огромни€ теле обектив, може би намек за възможностите, които Canon дава на фото журналистите в реални€ живот. ƒали това не е опит на Canon да направ€т света с една иде€ по-добър, помагайки да се снимат от далеч подобни неща, увеличавайки шанса те да стигнат до обществеността преди фотографа да бъде убит?! Ќе зна€, но се над€вам.
 
Mobius не е перфектен късометражен филм. ¬ интерес на истината, актьорската игра има известни слабости на момента, а сюжета би могъл да се обогати още малко, за да изведе нещо по-конкретно от иде€та за безкрайни€ цикъл, в който попада протагониста. ќт друга страна, като ц€ло LaForet е създал, филм, за който мнението на критиците се обобщава така: gorgeous, exciting and clever short film. —ъгласен съм. Mobius наистина държи в напрежение, операторската работа е на високо ниво, иде€та на филма също е добра. ¬ крайна сметка практиката доказва, че филмите, правени за определени марки било то 3D софтуер, такъв за монтаж или производител на камери, не са от най-добрите и не знам дали има случай, такъв филм да е достигал до ќскари или изобщо върховете на големите фестивали. “ова може да се дължи на факта, че все пак един производител на камери надали има това око, което имат велики режисьори, чиито филми стигат до въпросните върхове, а може и да е умишлено, не съм сигурен.
ѕодобен пример е филмът Tempo. ћного €ка иде€, добро визуално изпълнение, предвид факта, че е спонсориран от Red Giant – софтуер за FX ефекти, но в крайна сметка нетолкова добър филм, защото му липсва н€какси онзи дух на късометражното кино, които ви удр€ с кра€ толкова силно, че н€колко минути след това още се цъклите нев€рващо към екрана, осмисл€йки прежив€ното... защото истинското късо кино не се гледа, а се прежив€ва. Ќо да не бъдем толкова критични. Mobius  е достатъчно добре направен и изпипан филм, че да го препоръчаме и да ви кажем: да, гледайте го!
#mobius #canon #red #vincent #laforet #usa #сащ #2012 #екшън #игрално #кино #fx #effects #ефекти #action #live #infinity #безкрайност #eternity

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018