05.7 20:30ч
Пловдив
РЕЖИСЬОР  
 VINCENT LAFORET
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    2012      времетраене    11мин
жанр    Екшън       технология    Игрално кино      тема   
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Юлиян Спасов
публикувано на 18 Декември 2013
M obius е дело на Vincent LaForet, режисьор, фотограф и кинематографист, на когото Canon възлага големи надежди. Този филм е представен заедно с представянето на новия Canon C300, a из Интернет върви мълвата, че именно LaForet е предизвикал DSLR вълната преди години, която днес доведе до ситуация, в която всеки пети има DSLR, а множество къси филми, музикални клипове и прочие се снимат с огледално-рефлексни апарати, а не камери.
 
Затова е и тази явна реклама на Canon, изразена освен с логото, и с хипер огромния теле обектив, може би намек за възможностите, които Canon дава на фото журналистите в реалния живот. Дали това не е опит на Canon да направят света с една идея по-добър, помагайки да се снимат от далеч подобни неща, увеличавайки шанса те да стигнат до обществеността преди фотографа да бъде убит?! Не зная, но се надявам.
 
Mobius не е перфектен късометражен филм. В интерес на истината, актьорската игра има известни слабости на момента, а сюжета би могъл да се обогати още малко, за да изведе нещо по-конкретно от идеята за безкрайния цикъл, в който попада протагониста. От друга страна, като цяло LaForet е създал, филм, за който мнението на критиците се обобщава така: gorgeous, exciting and clever short film. Съгласен съм. Mobius наистина държи в напрежение, операторската работа е на високо ниво, идеята на филма също е добра. В крайна сметка практиката доказва, че филмите, правени за определени марки било то 3D софтуер, такъв за монтаж или производител на камери, не са от най-добрите и не знам дали има случай, такъв филм да е достигал до Оскари или изобщо върховете на големите фестивали. Това може да се дължи на факта, че все пак един производител на камери надали има това око, което имат велики режисьори, чиито филми стигат до въпросните върхове, а може и да е умишлено, не съм сигурен.
Подобен пример е филмът Tempo. Много яка идея, добро визуално изпълнение, предвид факта, че е спонсориран от Red Giant – софтуер за FX ефекти, но в крайна сметка нетолкова добър филм, защото му липсва някакси онзи дух на късометражното кино, които ви удря с края толкова силно, че няколко минути след това още се цъклите невярващо към екрана, осмисляйки преживяното... защото истинското късо кино не се гледа, а се преживява. Но да не бъдем толкова критични. Mobius  е достатъчно добре направен и изпипан филм, че да го препоръчаме и да ви кажем: да, гледайте го!
#mobius #canon #red #vincent #laforet #usa #сащ #2012 #екшън #игрално #кино #fx #effects #ефекти #action #live #infinity #безкрайност #eternity

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018