10.12 20:00ч
Ѕлагоевград
налични са български субтитри
«а да активирате субтитрите, след като заредите филма през PLAY бутона, в долната д€сна част на видео плеъра ще видите бутон CC. Ќ€кой видео сайтове ги наричат closed captions.

јко езикът не е български, може да тр€бва допълнително да ги изберете от бутона за настройки, най-често се налага с YouTube.
режисьор  
продуцент  
 S G Collins
 Postwar Media
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2012      времетраене    13мин
жанр    ƒокументален       технологи€    »грално кино      тема    √ол€мата картина ћитологи€ и религи€
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ёли€н —пасов
публикувано на 16 ‘евруари 2018
ј ко погледнем малко по-отгоре ситуаци€та с фалшифицирането на кацането на Ћуната, ще видим, че т€ не е много по-различна от ситуаци€та с ѕирин и обществените вълнени€ покрай това; от »станбулската конвенци€ и объркването, което се случва, дори със ситуаци€та в ЅЌ“ и протеста на журналистите. ќбщото между всички е не€снотата, множеството мнени€, спекулиращи, че вс€ко носи жезъла на истината, с онзи привкус на стадна психологи€, в който и най-абсурдните идеи може да станат възможни и усещането, че хората пон€кога са изненадващо ирационални.
 
»ли може би не е толкова изненадващо: както S G Collins добре посочва, има разлика между това, което можеш да знаеш и това, което искаш да знаеш. “ой е уловил много точно тази граница, ко€то при определени обсто€телства липсва у човека. “ова об€сн€ва спорадичните вълни на ирационализъм, в които истината спира да има значение.  ато погледнем света днес виждаме реплика на това поведение с в€рата във фалшификаци€та в най-различни слоеве на обществото. Fake news индустри€та, филтрите на социалните мрежи, “ръмп, всичко това спомага за подм€ната на истината.
 
«а да бъдем честни, т€ е нещо, което се е случвало винаги, периодите на мир и благоденствие и липса на авторитаризъм в човечеството са по-малко от периодите на подтисничество и война и дори и тогава веро€тно истината е била жертвана в името на политически интереси.
 
“ова, което Moon Hoax Not прави много успешно е да онагледи един курс по критично мислене. “о е най-ефективната противодействаща сила на ирационализма на стадото или дори желанието на едни хора да подчин€ват останалите чрез в€ра.
 
ѕоказва, че не се изисква много експертиза да се направи прост причинно-следствен анализ, стъпващ на правилата на науката за обективното разбиране на фактите. “ози подход и семплото излъчване на S G Collins ни напомн€ също, че живеем в многопластов св€т с всевъзможни взаимовръзки и, че преди да се втурваме да в€рваме в едно или друго и да го защитаваме пламенно, си струва да се потопим повече в действителността като любознателни наблюдатели на един всепромен€щ се св€т и смирено да приемем, че сетивата ни, макар да са най-доброто, с което разполагаме, усп€ват да разкри€т само части от този необ€тен св€т, в който ние сме толкова дребни.
#moon #conspiracy #apollo #humanity #future #earth #fake #news #debate #media #cubrick #cubrik #stenley #stanly #stenly #kubrick #kubrik #moon #luna #apolo #armstrong #neil #critical #thinking #критично #мислене #анализ #наука #science #analyze #луна #конспираци€ #аполо #бъдеще #зем€та #фалшиви #новини #дебати #меди€ #станли #кубрик #нийл #армстронг

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018