25.8 21:00ч
¬елико “ърново
режисьор  
продуцент  
сценарист  
 Mark Osborne
 Steve Kalafer
 Mark Osborne
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    1998      времетраене    6мин
жанр    ƒистопи€       технологи€    Stop motion      тема    ўастие »ронични обрати
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
¬иктори€ √енчева
публикувано на 20 януари 2018
ƒ оверете се на собствената си светлина. —ъздайте това, от което се нуждаете най-много. Ѕъдете откривател -  преди всичко на себе си. “ова са едни от многото послани€, с които More докосва всекиго .
 
ƒа бъдеш или да не бъдеш не е единствени€т въпрос, който More постав€ пред всеки, готов да се потопи в антиутопични€ св€т на сиви създани€, сглоб€ващи щастието.  More би ви предизвикал да помислите какво бихте избрали между това да бъдете и да бъдете повече...  » ако в€рвате, че разсъждавате като възрастен, докато се лутате между лабиринтите от рационални отговори на това предизвикателство, ћарк ќзбърн ще ви постави още едно, противовесно на първото - ще ви се €ви сиво човече и дръзко ще ви попита: „ўастлив ли сте? » щастливо ли е детето във ¬ас?“. «ащото именно детето е онази необременена и непосив€ла част във всеки, ко€то би го отвела до истинското щастие - отвъд суетата от постигнати€ или непостигнати€ успех, отвъд ежедневните битовизми, отвъд тиктакащи€ часовник. ƒетето или мечтата за него. “е биха ви вдъхновили да достигнете до великите идеи.
 
—иви€т св€т на ежедневието, представен във филма като среда, позната на всеки, винаги би могъл да стане цветно и красиво м€сто. ”словието е едно: да не се подчин€вате на модела, чертаещ едно конкретно щастие, да не се опитвате да го сглаб€те и прежив€вате като свое. ј да откриете своето. —иви€т герой на ћарк ќзбърн открива сво€та светлина и създава своите „розови очила“, с които светът изглежда по-поносим. «абрав€ обаче за едно: себе си.
 
¬секи има сво€ момент на пълно щастие. ћоментът, в който целта се слива с паралела на действителността. More учи, че след  достигането на този паралел, никога не бива да следва застиване. ј последва ли, щастието би се превърнало в сива неудовлетвореност.
 
¬дъхновението е представено като нещо изконно и необ€снимо, нещо, което ви превръща в повече.
 
ќткрийте собственото си вдъхновение. «абравете за суетната дума „още“. —глобете собственото си щастие. » се срещайте с онова, което винаги би донесло светлина и цв€т в ежедневието ви: детето, което се крие в душата ви. Ќамерите ли него, знайте едно: вие сте велик откривател.
 
“ова би ви посъветвал More.
#дистопи€ #антиутопи€ #фантастика #робот #детство #щастие #технологии #консумеризъм #робство #dystopia #sci-fi #robot #childhood #happiness #technologies #consumerism #slavery

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018