режисьор  
продуцент  
сценарист  
 Mark Osborne
 Steve Kalafer
 Mark Osborne
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    САЩ       година    1998      времетраене    6мин
жанр    Дистопия       технология    Stop motion      тема    Щастие Иронични обрати
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Виктория Генчева
публикувано на 20 Януари 2018
Д оверете се на собствената си светлина. Създайте това, от което се нуждаете най-много. Бъдете откривател -  преди всичко на себе си. Това са едни от многото послания, с които More докосва всекиго .
 
Да бъдеш или да не бъдеш не е единственият въпрос, който More поставя пред всеки, готов да се потопи в антиутопичния свят на сиви създания, сглобяващи щастието.  More би ви предизвикал да помислите какво бихте избрали между това да бъдете и да бъдете повече...  И ако вярвате, че разсъждавате като възрастен, докато се лутате между лабиринтите от рационални отговори на това предизвикателство, Марк Озбърн ще ви постави още едно, противовесно на първото - ще ви се яви сиво човече и дръзко ще ви попита: „Щастлив ли сте? И щастливо ли е детето във Вас?“. Защото именно детето е онази необременена и непосивяла част във всеки, която би го отвела до истинското щастие - отвъд суетата от постигнатия или непостигнатия успех, отвъд ежедневните битовизми, отвъд тиктакащия часовник. Детето или мечтата за него. Те биха ви вдъхновили да достигнете до великите идеи.
 
Сивият свят на ежедневието, представен във филма като среда, позната на всеки, винаги би могъл да стане цветно и красиво място. Условието е едно: да не се подчинявате на модела, чертаещ едно конкретно щастие, да не се опитвате да го сглабяте и преживявате като свое. А да откриете своето. Сивият герой на Марк Озбърн открива своята светлина и създава своите „розови очила“, с които светът изглежда по-поносим. Забравя обаче за едно: себе си.
 
Всеки има своя момент на пълно щастие. Моментът, в който целта се слива с паралела на действителността. More учи, че след  достигането на този паралел, никога не бива да следва застиване. А последва ли, щастието би се превърнало в сива неудовлетвореност.
 
Вдъхновението е представено като нещо изконно и необяснимо, нещо, което ви превръща в повече.
 
Открийте собственото си вдъхновение. Забравете за суетната дума „още“. Сглобете собственото си щастие. И се срещайте с онова, което винаги би донесло светлина и цвят в ежедневието ви: детето, което се крие в душата ви. Намерите ли него, знайте едно: вие сте велик откривател.
 
Това би ви посъветвал More.
#дистопия #антиутопия #фантастика #робот #детство #щастие #технологии #консумеризъм #робство #dystopia #sci-fi #robot #childhood #happiness #technologies #consumerism #slavery

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018