11.7 20:30ч
Пловдив
2012
номиниран
2012
номиниран
director  
producer  
writers  

държава    България       година    2012      времетраене    14мин
жанр    Драма Драмедия       технология    Игрално кино      тема    Човечност
запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
Лора Ваклинова
публикувано на 20 Април 2020
С утринта - времето, в което могат да се случат интересни, магични неща, оставящи дълбока следа. Всичко се е притаило дълбок сън, с изключение на нощния живот по бaрове и дискотеки.

Сутрин" представя една на пръв поглед обикновена ситуация, преживяна от хиляди млади хора. Тийнейджърка, задържана в нощен клуб след позволения час.
С всяка изминала мунута обаче филмът на Неда Морфова ни става все по-симпатичен, защото откриваме в него усет за автентично кино. Всеки един кадър е подбран, героите имат силно изразен език на тялото, уловен благодарение добрата работа на оператора. Студенината на районното управление контрастира с една интимна невинност и неподправена женственост в непълнолетната дама. Нейното бунтарско поведение в по-късен момент прелива в очарование и нежност, гледайки своя “спасител” в лицето на бивш музикант – настоящ полицай. Й той, като нея, носи своя непокорен дух, търсещ пристан на утеха. Линиите на устата, завършващи в искрени усмивки, придават едно усещане за сутрешно безвремие, което не иска да се събуди.

„Сутрин“ постига онова ниво в киното, където усещането за време се губи, проблемите на деня избледняват, започваме да чуваме диханието, стъпките, музиката в слушалките. Значение има единствено какво ще се случи във всяка следваща секунда. Кино.

Освен носител на наградата за "Най-добър късометражен филм" на София филм фест през 2013г, филмът е номиниран през същата година в категория "Най-добър звук" на наградите на Българска филмова академия. И по-конкретно - звукорежисьора Иван Андреев.

Филмът на Неда Морфова е история за човешкото у човека. Потънали в ежедневието си, рядко обръщаме внимание един на друг. Да се вгледаме, да се видим и да се опитаме да се разберем. Възрастта няма значение. Тук и сега. Тръгваме, за да останем.
#A #short #film # CAST Kalina #Stancheva Veselin #Anchev Jurii #Rahnev directed #by #Neda #Morfova DP #Georgi #Andreev Music #REVIEW Sound #Ivan #Andreev Editted #by #Alexander #Etimov, #Neda #Morfova JAMESON #SHORT #FILM #AWARD #for #Best #Bulgarian #Short

запишете се за регулярни e-mail известия
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailняма да предаваме вашият e-mail на трети страни
с подкрепата на
ИЗПРАТИ ФИЛМ ЕКИП КОИ СМЕ НИЕ? ПРЕСЦЕНТЪР СТАТИСТИКИ КОНТАКТ
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управлява от сдружение Кинематограф Медия
създаден в България
уебсайт, изграден от uli.space

някои права запазени В© 2012-2018