17.10 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
 NICOLAS VILLENEUVE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ‘ранци€       година    2012      времетраене    7мин
жанр    ‘ентъзи       технологи€    3D анимаци€      тема   
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
—тефан ƒобрев
публикувано на 1 —ептември 2013
ѕ ърво, като фен на “ери ѕратчет малко ме смущава това, че —мърт е жена. Ќарушават се правилата на антропоморфната персонификаци€.  акто и да е, €вно и при французите думата е в женски род. » са € направили много красива. » внимателна. јко н€кой може да обхване човечеството ц€лостно и без предубеждени€, това е —мърт. “€ винаги се е грижела за нас.

»майки предвид, че основната тема на филмчето са технологиите, тр€бва да обърнем внимание на това, което казва “€. "¬иж докъде технологи€та докара човечеството", кадърът се отдалечава и обхваща документаци€та за всички умрели хора (може би и животни). » т€ е гигантска. ≈стествено, за ц€лата ни истори€ има ба€ починали по вс€какви причини. Ќо т€ е натоварена в насто€щето, когато техниката ни улесн€ва живота толкова много! »ли поне на н€кои от нас.

Ѕезпилотни самолети убийци, химически оръжи€, √ћќ и информационни технологии, разпростран€ващи порнографи€ - това е част от постигнатото. ј следствието е едно динамично общество, което н€ма време да се огледа наоколо. –аждаме се, консумираме, ебем се и умираме. » според Nicolas Villeneuve затрупваме горката —мърт от работа. »стината е, че технологиите са нож с две остриета. Ќа теори€ е възможно да заменим вс€ко човешко действие с н€какви машини и инструменти. 90% от времето да си веем краката, да не правим абсолютно нищо, освен да четем, пишем, рисуваме или кой каквото може да създава. Ќо не сме дорасли за това, точно като ћортис.  акто вид€хте, техниката в неговите ръце доведе до кра€ на човешката раса.

≈дин израелски учен обикал€ света и об€сн€ва на всички, че за да стигнем до там първо тр€бва да постигнем истински световен мир. Ќо за това хората, които искат мир тр€бва да се организират поне толкова добре, колкото тези, които обичат войната.  оето е трудно, защото те са имали повече време за подготовка.  акто казва един при€тел, интернет промени правилата на играта. ¬ъпреки, че мъжете са тъпи като зелки, а мацките им пука само да изглеждат хубавки като рози (много готин намек от страна на създателите). —амо ни тр€бва търпение, контакт и връзка между хората (думи на —мърт). јбе, накратко - да се обичаме не само на думи, но и на действи€.

 ато начало - споделете филма. Ќ€ма значение дали наистина е толкова гениален или това си го измисл€м аз.
#mortys #death #end #kid #смърт #дете #мортис #кра€т #зеле #рози #rose #

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018