14.12 19:30ч
—амоков
ѕредставете си го така Ц зарът символизира шанса, но не и случайността. —лучаен е само защото не можем да контролираме всички сили, които му въздействат. ¬ ДMouse-XФ имаме експеримент с множество клонинги на един човек, в който много аспекти могат да бъдат контролирани и вс€ка част от всеки човек е наблюдавана, за да позволи задълбочено изследване на поведението.
Justin Tagg
прочети повече

–≈∆»—№ќ– » —÷≈Ќј–»—“  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
 Justin Tagg
 G.Cox, B. Smith
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    ¬еликобритани€       година    2014      времетраене    15мин
жанр    ‘антастика ƒистопи€       технологи€    »грално кино      тема    ƒруги реалности Ѕунт
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
»вайло ƒончев
публикувано на 22 ‘евруари 2015
Ѕ райън ”орнър (ћерилин ћенсън) казва: „«а мен изкуството е въпросителна. ћисл€, че то никога не тр€бва да е отговор”. Ќе знам дали сценаристът и режисьор ƒжъстин “аг е привърженик на рок звездата, но с „Mouse-X” той се справ€ отлично с тази задача – да ни бутне от покрива на всичко, което си мислим, че знаем за себе си и не само – в бездната, където „’”=„?”.

Ќ€кои от достойнствата на лентата са скромни€т бюджет (пет хил€ди и двеста паунда) и време за снимки (четири дена); силната актьорска игра на ƒжулиан Ќикълсън и музиката на Verbal Vigilante, ко€то те „включва” в истори€та и те кара да преживееш бунта на геро€. «а него така и не разбираме, но се казва јндерсън (досущ като »збрани€т в „ћатрицата”, изигран от  иану –ийвс). –епетициите се провеждат по време на видеоразговори в скайп, което налага “аг да прибегне до интересни подходи в работата си с Ќикълсън. «а да накара актьорът да почувства по-добре геро€ си, той измисл€ сцена, сто€ща вън от филма, както и специфична игра на въпроси и отговори, предизвикваща емоционална реакци€.

—€каш много по-ценни са, обаче, размишлени€та за микро- и макрокосмоса, на които филмът се опитва да ни наведе.

¬ „ ра€т на ¬ечността” на јйзък јзимов, јндрю ’арлан също среща себе си. Ќо ако там чувството, което сблъсъкът поражда е ужас, тук геро€т се впуска по-скоро с любопитство в едно пътешествие, чи€то цел може да се тълкува по различни начини – себепознание, истина, б€гство, пром€на.

„ ой си ти, ако не си единствени€т ти” – мотото на филма ни кара да се замислим върху идентичността. ƒали ако съблечем телесната си обвивка ще бъдем още различни?  ое ни прави уникални и доколко има значение собствената ни представа за себе си ако всички – като хамстери – не спираме да въртим колелата си, а те – като зъбчатите колелца на механизъм – ц€лата машина?

 ръгът тук е особено важен, очебиен, символ. ƒори на врата на јндерсън са татуирани два – за безкрайност. –ешението му да се превърне в прът в колелата на системата отново е представено елегантно – нарушавайки алгоритъма на случване, в който са въвлечени другите му версии, той премахва зададените им рамки и отвар€ вратите към необ€тни алтернативни реалности пред т€х.

» точно когато си мислите, че филмът става добър, той става брил€нтен. ќтрезвителни€т шамар на финала доста напомн€ „ћатрицата” – пром€ната е илюзорна, предначертана. », ако трилоги€та завършвайки остав€ поле за неизвестност на бъдещето, в „Mouse-X” надеждата отсъства.  оето, може би, е дори по-добро сценарийно решение. «ащото ако все още има надежда – то не се знае дали ще € има винаги.
#Mouse-X #2014 #¬еликобритани€ #United #Kingdom #ƒжъстин #“аг #Justin #Tagg #ƒжулиан #Ќикълсън #Julian #Nicholson #фантастика #sci-fi #мистери€ #mystery #антиутопи€ #dystopia #»вайло #ƒончев #Ivaylo #Donchev

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018