22.11 19:00ч
—офи€
–≈∆»—№ќ–  
ѕ–ќƒ”÷≈Ќ“  
—÷≈Ќј–»—“  
 KIRSTEN LEPORE
 CalArts
 KIRSTEN LEPORE
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google
look for this name on


the feed the siteCO Google

държава    —јў       година    2014      времетраене    11мин
жанр    ≈кспериментален       технологи€    ¬осъчна анимаци€      тема    √ол€мата картина —вързаност
запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страниревю
име
e-mailавтор
ясен “аха
публикувано на 29 ћарт 2014
ѕ ластелиненото“ кино или, като ц€ло, stop-motion филмите изглеждат като новост в киното, а всъщност те намират своето начало още от 1897, когато за пръв път са експериментирали. —лед това, минаваме през King Kong, The Lost World и стигаме до Wallace & Gromit.  оето доказва, че във всеки един жанр може да се ползва, както обикновената анимаци€ и игралните филми. ќбщото между изброените и Move Mountain е, че за да снимаш stop-motion ти тр€бва адски много време. ¬ конкретни€ случай на Lepore са и били необходими 2 и половина години, за да създаде 10 минутно късометражно филмче, което е било дипломната и работа за университета CalArts. ћен ако ме питате, това се равн€ва на докторантура!

„исто технологично, изпълнението е перфектно.  америте, които смен€т ъгли или се движат заедно с героите, още повече съжив€ват този малък св€т. «а т€х тр€бват сложни настройки и програмирани€, но както споменах – 2.5 години... »ма и ползвана 2D анимаци€, особено в сцената, когато героите на острова танцуват, а те самите са известни герои от други анимации. —игурно създателката има афинитет към танците, защото, ако гледате и краткото и клипче стил “the making of”, ще видите, че т€ самата се е разтанцувала на снимачната площадка.

‘илмът е софистициран и, ако тр€бва да се определи жанр, аз бих го сложил в експерименталното кино. Ќо се третират н€кои фундаментални проблеми, като този, че всеки поотделно е свързан с обикал€щата го околна среда. ћомичето, когато страда или се измъчва, кара и цели€ остров (св€т) да мине през същото.  огато става въпрос за самосъхранението пък, точно там се крие смисълът, а той е, че сам трудно ще се справиш, а тр€бва н€кой да ти подаде ръка, като прави момчето на два пъти и, когато в кра€ т€ успее да стигне до целта и да намери собствени€ лек, вижда, че вече е излекувана.

«рител€т тук е такъв наблюдател, че накра€ момичето чупи четвъртата стена и го гледа право в очите, а той се оказва над не€, като един господар на този странен малък св€т ≈фектът се постига, чрез началото и финала на филма – от облаците към остротва и обратното.  “ака момичето ни „казва“, че тр€бва да се замислим.

—трува ли са си тези 2 години и половина, защото продуктът определено е на ниво. “ова е и причината да е участвал във фестивали, на които и да печели награди, като The United Film Festival (—ан ‘ранциско), Big Sur Int'l Short Film Screening Series , Annie Awards и други.
#move #mountain #kirsten #lepore #stop #motion #анимцаи€ #пластелин #микро #остров #америка #claymation #usa #сащ #клеймейшън #пластелин #love #любов #двойка #2014

запишете се за регул€рни e-mail извести€
с най-доброто от късометражното кино за гледане безплатно


име
e-mailн€ма да предаваме ваши€т e-mail на трети страни
система за дискусии от Disqus
с подкрепата на
»«ѕ–ј“» ‘»Ћћ ≈ »ѕ  ќ» —ћ≈ Ќ»≈? ѕ–≈—÷≈Ќ“Џ– —“ј“»—“» »  ќЌ“ј “
Český     English     Deutsch     Italiana     Slovenský


проектът се управл€ва от сдружение  инематограф ћеди€
създаден в Ѕългари€
уебсайт, изграден от uli.space

н€кои права запазени ¬© 2012-2018